EjendomsWatch

Amerikanere opruster i Storkøbenhavn – køber trecifret antal projektlejligheder

Amerikansk investor køber på ny op i Danmark i form af boligprojekt i Ishøj med over 130 lejligheder. Ifølge adm. direktør for amerikanernes danske samarbejdspartner fortsætter jagten på boligprojekter i Storkøbenhavn.

De 133 lejligheder ligger halvanden kilometer fra stranden i Ishøj | Foto: Rubik Properties

Den amerikanske kapitalforvalter Invesco øger sin tilstedeværelse i Danmark med købet af 133 projektlejligheder i Ishøj syd for København. Det skriver Rubik Properties, der har formidlet kontakten mellem Invesco og sælger, ejendomsudvikleren Becker & Nielsen, i en pressemeddelelse.

De 133 lejligheder, der er en del af boligprojektet Ved Vandet, har en gennemsnitlig størrelse på 84 kvm og er fordelt over fem bygninger på mellem to og fem etager. Ved Vandet-projektet løber samlet set op i 11.220 kvm og forventes at stå færdigbygget i december 2022.

Ifølge Jacob Smergel-Krog, adm. direktør og grundlægger hos Rubik Properties, er man sammen med Invesco fortsat i en "fokuseret opkøbsfase efter yderligere boligprojekter i det storkøbenhavnske område."

"Vi forventer høje risikojusterede afkast i et marked, hvor der handles til attraktive afkastkrav sammenlignet med andre større europæiske byer," siger Jacob Smergel-Krog i meddelelsen, hvor det ikke fremgår, hvad boligprojektet i Ishøj er blevet købt for.

En fremragende tilføjelse til porteføljen

John German, ansvarlig for boliginvesteringer hos Invesco Real Estate, kalder Ved Vandet for "en fremragende tilføjelse til vores kundes voksende portefølje af diversificerede aktiver på tværs af Europa."

"Dette køb øger Invesco Real Estates eksponering mod det danske investeringsmarked inden for boliger såvel som mod den bredere private udlejningssektor i Europa på et tidspunkt, hvor vi ser vækst i aktivklassen baseret på det yderst attraktive grundlag, der fortsat er til stede i sektoren trods effekterne af Covid 19-pandemien over de seneste 12 måneder."

Hos Becker & Nielsen fortæller adm. direktør Thomas Fredborg Nielsen, at "processen har været karakteriseret af et højt professionelt niveau fra begge sider." Han erklærer sig på vegne af sælger "tilfreds med at have gennemført salget af dette attraktive projektaktiv til markedsledende aktører."

Accura, Niras og PWC har bistået Rubik Properties og Invesco, mens Cushman & Wakefield Red har rådgivet sælger.

Invesco gjorde sin entre på det danske marked tilbage i efteråret 2019 med købet af et FB Gruppen-projekt bestående af 191 lejligheder i boligområdet Grønttorvet i Valby. Handlen, der også blev gennemført i samarbejde med Rubik Properties, rundede dengang en halv milliard.

Den amerikanske koncern forvalter globalt set ejendomme for, hvad der svarer til mere end 500 mia. kr., hvoraf de i alt 170 europæiske aktiver fordelt over 14 byer tegner sig for knap en femtedel af værdien.

Amerikansk kapitalforvalter køber yderligere op på Grønttorvet

I en branche fyldt med cowboydere er han "the most likable guy in the room" 

Global kapitalforvalter investerer i 124 lejligheder på Islands Brygge i København 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier