EjendomsWatch

Agat Ejendomme taber entreprenørtvist – ser risiko for "betydelig" effekt på likviditet

Ejendomsselskabet lider sammen med Køge Kommune nederlag i voldgiftsag, som GVL Entreprise havde anlagt. Tocifret millionregning vil ramme likviditeten.

Butiksstrøget Strædet i Køge har udviklet sig til en økonomisk plage for Agat Ejendomme, der tidligere hed TK Development. | Foto: Realdania/PR

En økonomisk lussing på 65 mio. kr. er landet i armene på børsnoterede Agat Ejendomme og Køge Kommune i kølvandet på en voldgiftsag, meddelte selskabet kort efter børslukning torsdag aften.

Selskabet har tidligere reserveret et beløb til sagen, som omhandler opførelsen af butiksarkaden Strædet i Køge med tilhørende boliger.

"Det samlede beløb, konsortiet skal betale, er større end forventet og udgør 43 mio. kr. eksklusive moms, hvortil kommer procesrenter på 10 mio. kr. og sagsomkostninger," skriver selskabet, der totalt opgør beløbet til 65 mio. kr.

Regningen skal som nævnt deles, og dette skal kommunen og selskabet nu forhandle om.

"Såfremt der ikke indbyrdes kan opnås enighed om fordelingen, afgøres dette ved en ny voldgift. Afgørelsens betydning for Agat Ejendomme afhænger således af den indbyrdes fordeling i konsortiet og vil kunne påvirke driftsresultatet i større eller mindre grad," skriver Agat Ejendomme.

"Forhandlingerne med Køge Kommune omkring den indbyrdes fordeling af betalingen vil kunne påvirke Agat Ejendommes likviditet betydeligt. Koncernen har forskellige manøvreringsmuligheder i forhold til at sikre det nødvendige finansielle beredskab," lyder det videre.

Ledelsen forventer dog, at det endelige udfald af sagen kan holdes inden for resultatforventningerne for indeværende regnskabsår 2021/22, der lyder på mellem nul og 10 mio. kr. – før værdireguleringer, restaktiviteter og skat.

EjendomsWatch søger en kommentar fra Agat Ejendomme, der dog ikke kl. 10.40 er vendt tilbage.

Topchef i Agat Ejendomme efter trecifret milliontab: "Et skrækkeligt år"

Agat vil rejse tiltrængt kapital gennem aktieemission

Agat Ejendomme forventer endnu større underskud efter tabt retssag 

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier