EjendomsWatch

Agat Ejendomme taber entreprenørtvist – ser risiko for "betydelig" effekt på likviditet

Ejendomsselskabet lider sammen med Køge Kommune nederlag i voldgiftsag, som GVL Entreprise havde anlagt. Tocifret millionregning vil ramme likviditeten.

Butiksstrøget Strædet i Køge har udviklet sig til en økonomisk plage for Agat Ejendomme, der tidligere hed TK Development. | Foto: Realdania/PR

En økonomisk lussing på 65 mio. kr. er landet i armene på børsnoterede Agat Ejendomme og Køge Kommune i kølvandet på en voldgiftsag, meddelte selskabet kort efter børslukning torsdag aften.

Selskabet har tidligere reserveret et beløb til sagen, som omhandler opførelsen af butiksarkaden Strædet i Køge med tilhørende boliger.

"Det samlede beløb, konsortiet skal betale, er større end forventet og udgør 43 mio. kr. eksklusive moms, hvortil kommer procesrenter på 10 mio. kr. og sagsomkostninger," skriver selskabet, der totalt opgør beløbet til 65 mio. kr.

Regningen skal som nævnt deles, og dette skal kommunen og selskabet nu forhandle om.

"Såfremt der ikke indbyrdes kan opnås enighed om fordelingen, afgøres dette ved en ny voldgift. Afgørelsens betydning for Agat Ejendomme afhænger således af den indbyrdes fordeling i konsortiet og vil kunne påvirke driftsresultatet i større eller mindre grad," skriver Agat Ejendomme.

"Forhandlingerne med Køge Kommune omkring den indbyrdes fordeling af betalingen vil kunne påvirke Agat Ejendommes likviditet betydeligt. Koncernen har forskellige manøvreringsmuligheder i forhold til at sikre det nødvendige finansielle beredskab," lyder det videre.

Ledelsen forventer dog, at det endelige udfald af sagen kan holdes inden for resultatforventningerne for indeværende regnskabsår 2021/22, der lyder på mellem nul og 10 mio. kr. – før værdireguleringer, restaktiviteter og skat.

EjendomsWatch søger en kommentar fra Agat Ejendomme, der dog ikke kl. 10.40 er vendt tilbage.

Topchef i Agat Ejendomme efter trecifret milliontab: "Et skrækkeligt år"

Agat vil rejse tiltrængt kapital gennem aktieemission

Agat Ejendomme forventer endnu større underskud efter tabt retssag 

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier