EjendomsWatch

Agat Ejendomme forventer endnu større underskud efter tabt retssag

Børsnoterede Agat Ejendomme sænker sine forventninger med et tocifret millonbeløb, hvilket bl.a. skyldes en tabt retssag.

Shoppingcentret Sillebroen i Frederikssund har måttet holde lukket under coronakrisen, og det rammer økonomien hos ejeren, Agat Ejendomme. | Foto: PR / Agat

Agat Ejendomme nedjusterer sine forventninger til koncernresultatet før værdireguleringer, resultat af restaktiviteter og skat.

Forventningerne sænkes med 10 mio. kr., så resultatet nu ventes at lande på mellem minus 20 og minus 30 mio. kr.

Det oplyser selskabet i en meddelelse torsdag aften.

Det sker blandt andet som følge af, at Agat Ejendomme har tabt en anlagt sag mod udviklingsselskabet Køge Kyst, der dog er blevet anket.

"Uanset sagens anke har ledelsen imidlertid besluttet nu at udgiftsføre og reservere et beløb svarende til, at koncernen ikke får medhold, og dermed udgiftsført den vurderede samlede risiko. Tabet vurderes at beløbe sig til 25-30 mio. kr., hvoraf 6 mio. kr. er betalt, mens restbeløbet betales løbende frem til 2028," skriver Agat Ejendomme.

Agat Ejendomme styrer uden om nedskrivning af butikscentre

Fratrådt ejendomsdirektør bliver rådgiver for tysk mægler i Danmark

Agat Ejendomme styrer mod underskud i år

Børsnoteret ejendomsselskab lægger spekulative projekter på køl 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier