EjendomsWatch

Klagenævn dumper lokalplan for kollegie i Aarhus

Lokalplanen for 115 kollegieboliger og mere end 50 private boliger er blevet underkendt af Planklagenævnet. Kommunens beregning af byggeprocent er ikke i orden, lyder begrundelsen.

Brabrand Boligforening står bag et 3700 kvm kollegieprojekt i det område, hvor lokalplanen nu er underkendt. | Foto: PR-illustration / C.F. Møller

Planklagenævnet har ophævet en lokalplan i Aarhus, som byrådet godkendte i 2019, efter at lejlighedsejere i en naboejendom har indbragt planerne for nævnet. Det skriver Århus Stiftstidende.

Lokalplanen giver tilladelse til flere end 50 boliger, som en privat entreprenør vil opføre langs Randersvej, og 115 kollegieboliger, som Brabrand Boligforening står bag.

Men Planklagenævnet mener ikke, at kommunens beregning af den maksimale byggeprocent er i orden. Det behøver dog ikke få nævneværdige konsekvenser for byggerierne, mener Luise Pape Rydahl, chef for Plan, Byggeri og Miljø i Aarhus Kommune.

"Hvis byrådet blot retter ind efter Planklagenævnets afgørelse og vedtager et nyt tillæg til kommuneplanen, der kun omhandler den del af området, der skal bygges på, er der intet til hinder for, at byrådet også kan vedtage en lokalplan, der er helt magen til den, klagenævnet netop har erklæret ugyldig," siger hun til Århus Stiftstidende.

Boligforening skal opføre nyt kollegium i Aarhus

Aalborg-mægler gennemfører rekordhandel

Aberdeen efter overtagelse af højhusbyggeri: "Det er et helt andet projekt"

Forslag om trafikinvesteringer for 16 mia. kr. til Aarhus' trafikkaos

Aarhus Kommune afsætter 400 mio. kr. til nye daginstitutioner 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier