EjendomsWatch

Kapitalforvalter betaler over 650 mio. kr. for Gefion-boliger på Amager

Boligejendomme, der blev annonceret solgt i maj sidste år, fylder godt op i købers ejendomsfond.

Ejendommene, som nu er overtaget af Europa Capital og hvor danske Keystone skal være manager, ligger på Amager Strandvej. | Foto: PR / Europa Capital

Den britiske kapitaforvalter Europa Capital, der i maj sidste år annoncerede, at man ville overtage et boligprojekt på Amager fra udvikleren Gefion Group, har nu gennemført overtagelsen, der sker sammen med danske Keystone Investment Management, meddeler Europa Capital.

Prisen lyder på 88 mio. euro (godt 650 mio. kr.) for de i alt 178 boliger, som overtages af fonden Europa Diversified Income Fund (Edif).

Thomas W. Færch, adm. direktør i Gefion Group, erklærer sig i meddelelsen meget stolt over, at fonden har valgt de i alt fire nye boligejendomme til at blive en del af fonden, som med overtagelsen kommer op på at have investeret for ca. 400 mio. euro, hvoraf to tredjedele er i logistik og boliger.

"Alle lejligheder er overdraget til Europa Capital til aftalt tid og ifølge planen," udtaler Thomas W. Færch, der på en række andre projekter har oplevet forsinkelser.

Hvor meget af salgsprisen, der havner på Gefions bundlinje, når gælden er blevet betalt, fremgår ikke.

Edif-fonden, der afsluttede sin første runde kapitalrejsning i november, er en fond uden udløbsdato målrettet internationale investorer og med fokus på at opnå stabile afkast gennem en bredt sammensat portefølje.

Europa Capital har været rådgivet af advokatfirmaet Accura, erhvervsmægleren Colliers, Emcon samt PWC i transactionen. Keystone skal fremadrettet være manager af ejendommene.

Køber af Gefion-projekt rejser 2,6 mia. kr. til ny fond

Røde tal over hele linjen hos Gefion Group: "Det er et øjebliksbillede"

Gefion Group tjener etcifret millionbeløb på at sælge ufærdigt boligprojekt på Amager

Gefion sælger 150 boliger i København: Vi oplever stor udenlandsk interesse 

 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier