EjendomsWatch

Ejendomdanmark: Restancetal falder men butikkerne er mere presset end i foråret

Selvom gælden for ubetalt husleje faldt i december, vurderer Ejendomdanmark, at de danske butikkers udgangspunkt er dårligere end før den første store nedlukning i marts.

Et mennesketomt Strøget i København. | Foto: Mogens Flindt

I et nedlukket Danmark gisper mange butiksejere efter vejret, og selvom gælden for manglende huslejer, de såkaldte restancetal, faldt i andet halvår af 2020, så er udgangspunktet værre end i foråret. Det skriver Ejendomdanmark i en pressemeddelelse baseret på en ny analyse foretaget af ejendomsbranchens interesseorganisation.

Butikkernes restancer faldt i december med 1,3 procentpoint, hvilket betød, at de manglende huslejer alt i alt beløb sig til ca. 1,3 mia. kr.

På trods af regeringens hjælpepakker udgør de nuværende restriktioner ifølge Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, "en økonomisk mavepuster til et butiksliv, der er i knæ."

"Vi ved, at der bliver indgået aftaler og fundet løsninger over hele landet i samarbejde mellem butikkerne og deres udlejere. Men det er en gyser, og en problemstilling, vi som samfund til stadighed er nødt til at forholde os til," siger han i meddelelsen.

"Butikkerne i storcentrene savnede jo mange af deres kunder under både Black Friday og julehandlen. Både af kundernes – nødvendige – forsigtighedshensyn og grundet nedlukningen i november. Centrene har en stor interesse i at bevare deres lejere, så der bliver arbejdet hårdt lokalt for at finde løsninger. Men udlejerne er heller ikke uden finansielle forpligtelser, og for f.eks. de internationale aktører er det jo et problem, de kæmper med over hele verden."

Hos Ejendomdanmark vurderer man, at tallene kan stige igen i de kommende opgørelser, da flere erhvervslejere betaler leje på kvartalsbasis.

De nuværende restriktioner, der foreløbig gælder frem til 7. februar, betyder, at indkøbscentre samt butikker, der ikke forhandler dagligvarer, skal holde lukket. Det samme gælder såkaldt liberale serviceerhverv som frisører, køreskoler etc.

Ejendomdanmark-chef: Det har været svært at se erhvervsdrivende kæmpe for at overleve 

Krisen skubber fart i nye huslejeaftaler for butikker

Restancer på husleje stiger igen: Butikker og restauranter skylder 2 mia. kr. 

Ejendomsejere har 7,6 mia. kr. i klemme hos kriseramte virksomheder 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier