Restancer på husleje stiger igen: Butikker og restauranter skylder 2 mia. kr.

Ejendomdanmark opfordrer udlejerne til at gå i dialog med lejerne og finde løsninger på den ubetalte husleje. "Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder," udtaler adm. direktør.
"Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR/Ejendomdanmark
"Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR/Ejendomdanmark

Efter at restancerne på husleje har været faldende henover sommeren, så går udviklingen nu igen den modsatte vej. Det skriver Ejendomdanmark i en pressemeddelelse.

Ifølge brancheorganisationen er restancerne på butiks- og restaurantlejemål steget til 2 mia. kr. i oktober. Årsagen er den seneste tids nye coronarestriktioner, mener Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark.

"Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger," udtaler han i pressemeddelelsen.

Niveauet er endnu langt fra situationen i foråret, hvor detailhandlen alene havde ubetalt husleje på 3,5 mia. kr. Men situationen spidser til, og derfor opfordrer Ejendomdanmark sine medlemmer til at finde løsninger om henstand, på samme måde som man så det i foråret.

"Den klare anbefaling er dialog. Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder, fordi de har svært ved at holde sig stående i en ekstraordinær situation," udtaler Jannick Nytoft.

"Men den store velvilje fra udlejerne skal selvfølgelig følges af med kompensation, så det ikke blot bliver en øvelse i at sende regningen videre. De danske ejendomsvirksomheder har også selv markante udgifter og forpligtelser," fortsætter han.

Jeudan gør klar til øgede tab på sine kunder 

Ejendomsbranchen forventer fald på 40 mia. kr. i 2020: Butiksejendomme er hårdest ramt

Ubetalt husleje til butikscenter sender tøjkæde ud i rekonstruktion 

Butikscentre lider — direktør frygter at butikker må "lukke på stribe"

H&M vil lukke 250 butikker 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også