EjendomsWatch

Restancer på husleje stiger igen: Butikker og restauranter skylder 2 mia. kr.

Ejendomdanmark opfordrer udlejerne til at gå i dialog med lejerne og finde løsninger på den ubetalte husleje. "Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder," udtaler adm. direktør.

"Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR/Ejendomdanmark

Efter at restancerne på husleje har været faldende henover sommeren, så går udviklingen nu igen den modsatte vej. Det skriver Ejendomdanmark i en pressemeddelelse.

Ifølge brancheorganisationen er restancerne på butiks- og restaurantlejemål steget til 2 mia. kr. i oktober. Årsagen er den seneste tids nye coronarestriktioner, mener Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark.

"Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger," udtaler han i pressemeddelelsen.

Niveauet er endnu langt fra situationen i foråret, hvor detailhandlen alene havde ubetalt husleje på 3,5 mia. kr. Men situationen spidser til, og derfor opfordrer Ejendomdanmark sine medlemmer til at finde løsninger om henstand, på samme måde som man så det i foråret.

"Den klare anbefaling er dialog. Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder, fordi de har svært ved at holde sig stående i en ekstraordinær situation," udtaler Jannick Nytoft.

"Men den store velvilje fra udlejerne skal selvfølgelig følges af med kompensation, så det ikke blot bliver en øvelse i at sende regningen videre. De danske ejendomsvirksomheder har også selv markante udgifter og forpligtelser," fortsætter han.

Jeudan gør klar til øgede tab på sine kunder 

Ejendomsbranchen forventer fald på 40 mia. kr. i 2020: Butiksejendomme er hårdest ramt

Ubetalt husleje til butikscenter sender tøjkæde ud i rekonstruktion 

Butikscentre lider — direktør frygter at butikker må "lukke på stribe"

H&M vil lukke 250 butikker 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier