EjendomsWatch

Statens ejendomsselskab sælger fra i Odense til lokal entreprenør

Freja Ejendomme frasælger byggefelter i Cortex Park til både boliger og erhverv. "Vi oplever hele tiden stor interesse for det her ambitiøse område," lyder det fra salgschef.

Arkitema står bag visualiseringer som denne til Cortex Park. | Foto: Visualisering fra Arkitema

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, har solgt fire byggefelter til den Odense-baserede entreprenør 5E Byg.

5E Byg kommer til at operere på hjemmebane, for de fire byggefelter ligger i Odense i Cortex Park, der bliver et område med både boliger og erhverv.

Det oplyser Freja Ejendomme i en pressemeddelelse.

"Jeg er rigtig glad for at kunne byde 5E Byg velkommen til Cortex Park. Det er et af vores største projekter uden for hovedstadsområdet, og vi oplever hele tiden stor interesse for det her ambitiøse område, som er i konstant udvikling," lyder det fra Per Kondrup, der er salgschef i Freja Ejendomme.

Torben Nielsen, teknisk direktør for 5E Byg, fortæller, at entreprenøren gennem længere tid har haft et vågent øje på området.

"Vi er rigtig tilfredse med købet af de fire byggefelter. I Cortex Park har vi tilbage i 2018 afleveret et større boligbyggeri for HC Odense og efterfølgende, i et delegeret samarbejde, udført boliger for Kristiansdal boligselskab. Vi har derfor et godt kendskab til området og har i perioden fulgt lokalplanudviklingen med stor interesse," siger Torben Nielsen.

Da Freja Ejendomme sidst aflagde regnskab i juni sidste år, lød den samlede portefølje på 49 statslige ejendomme.

Parken-boss bliver næstformand i Freja Ejendomme – Bang & Olufsen-direktør træder ind i bestyrelsen

Mærsk lagde arm med "et par håndfulde" i kampen om eksklusiv kontorejendom

A.P. Møller-Mærsk køber central ejendom i København for over 400 mio. kr. af staten

Ejere sorterer arkitekter fra i kapløb: Vælger fem til at designe Jernbanebyen

Statens ejendomsselskab mister sin øverste direktør 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier