EjendomsWatch

Frederiksberg Boligfond skyder beboer-håb ned: "Lejerne havde slet ikke nogen ret"

Lejerne i Den Sønderjyske By på Frederiksberg har ikke nogen forkøbsret på deres boliger, fordi de slet ikke er part i den aftale, som Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Boligfond indgik i 1930. Sådan lyder det onsdag fra en af boligfondens advokater i sagen mellem fonden og beboerne ved Retten på Frederiksberg.

Beboerne i Den Sønderjyske By på Frederiksberg har ikke forkøbsret, mener advokat for den sagsøgte, Frederiksberg Boligfond. Foto: PR/Frederiksberg Boligfond

FREDERIKSBERG – Beboerne i Den Sønderjyske By på Frederiksberg har ingen grund til at sætte næsen op efter en forkøbsret på at kunne købe bebyggelsen, sådan som der i 1930 blev indgået aftale om mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Boligselskab, der i dag hedder Frederiksberg Boligfond.

I aftalen fra 1930 – der blev lavet, da kommunen solgte Den Sønderjyske By til boligselskabet for 2,9 mio. kr. – fremgår, at først kommunen og dernæst lejerne har forkøbsret, hvis Frederiksberg Boligfond skulle beslutte sig for at sælge Den Sønderjyske By, sådan som fonden forsøgte at gøre til amerikanske Blackstone i 2018.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier