EjendomsWatch

Agat Ejendomme styrer mod underskud i år

Corona-lukkede shoppingcentre rammer bundlinjen hos det nordjyske ejendomsselskab, der voven pelsen og udstikker en resultatprognose for hele året. (Opdateret)

Shoppingcentret Sillebroen i Frederikssund har måttet holde lukket under coronakrisen, og det rammer økonomien hos ejeren, Agat Ejendomme. | Foto: PR / Agat

Agat Ejendomme blev i første kvartal af sit skæve regnskabsår af 2020/2021 ramt kraftigt af coronakrisen, som tvang virksomheden til at lukke alle sine outlet- og shoppingcentre.

I perioden, som gælder fra 1. februar til 30 april, har fire centre været lukket cirka halvdelen af tiden.

Det fremgår af Agats regnskab for første kvartal, der torsdag er offentliggjort.

Nettoresultatet i perioden endte på minus 12 mio. Ifølge Agat har coronanedlukningen en anslået driftsmæssig effekt på 10 mio. kr. I samme periode sidste år var nettoresultatet minus 0,8 mio. kr.

Nettolejeindtægterne blev betydeligt reduceret til 6,4 mio. kr. mod 16,5 mio. kr. i samme periode 2019/2020.

"Faldet kan primært henføres til lavere basisleje, idet det i Polen er bestemt ved lov, at lejerne ikke skal betale husleje i lukkeperioden, lavere omsætningsleje og reservation til tab på debitorer samt lejerabatter i øvrigt," skriver Agat ejendomme i regnskabet.

Agat ejer blandt andet et center i Polen, Sillebroen Shopping i Frederikssund, Broen Shopping i Esbjerg, Ringsted Outlet.

Ringsted Outlet er et åbent center og har som det eneste af Agats centre ikke været påbudt nedlukning, men af sikkerhedsmæssige årsager har mange butikker i centret alligevel været lukket.

Genåbningen af centrene er gået tilfredsstillende, oplyser Agat.

Nettoomsætningen steg dog i perioden til 60 mio. kr. fra 49,1 mio. kr. i første kvartal af 2019/2020, men bruttoresultatet faldt til 5,4 mio. kr. fra 22,5 mio kr i samme periode året forinden.

Selskabet ville ikke komme med forventninger til forretningsåret i forbindelse med årsregnskabet, men melder nu ud, at det ser et samlet koncernresultat før værdireguleringer og skat på minus 10 til minus 20 mio. kr i 2020/2021.

"I resultatforventningerne er indeholdt en forventet driftsmæssig effekt af covid 19-udbruddet på minus 20 mio. kr. til minus 30 mio. kr.," skriver selskabet i regnskabet.

Agat påpeger også, at forventningerne fortsat er behæftet med usikkerhed, og at den præcise effekt af coronapandemien endnu er vanskelig at vurdere.

(Artikel opdateret kl. 14.50 med yderligere oplysninger.)

Børsnoteret ejendomsselskab lægger spekulative projekter på køl

Storcenterejer glæder sig over genåbning – venter ændret lejermix i fremtiden  

Agat indgår aftale om forlængelse af 480 mio. kr. stor finansiering

Shoppingcentre giver ejendomsselskab trecifret milliontab som følge af coronakrise 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier