EjendomsWatch

Københavnske hoteller lider, mens jyske melder om rekordsommer: "Det har virkelig været som nat og dag"

Der har været stor forskel på tralvheden hos jyske og københavnske hoteller henover sommeren, viser nye tal fra Nets, der har undersøgt kortforbruget.

Hos de jyske hoteller steg kortforbruget med 11 pct. henover sommerens travleste uger. I København var billedet et andet. Foto: ANTHON UNGER

Det har været en god sommer for de jyske hoteller, som har haft travlt med at betjene kunder, da kortforbruget i uge 27-32 var 11 pct. højere end i samme periode sidste år.

Det skriver Børsen på baggrund af tal fra Nets, der har undersøgt kortforbruget på Sjælland og i det jyske.

Det er ikke samme billede, der gør sig gældende på de københavnske hoteller, hvor der har været et fald på 66 pct. i uge 27-32 sammenlignet med samme periode sidste år.

Peter Haaber, der er adm. direktør for Zleep Hotels, som både har hoteller på Sjælland og i Jylland, kan godt nikke genkendende til forskellen.

"Det har virkelig været som nat og dag. I Aarhus havde vi udsolgt, mens København var gabende tom med en belægning på omkring 20 pct.," lyder det fra Peter Haaber, som fortæller, at Zleep Hotels i løbet af sommeren sendte personale fra Sjælland til Jylland for at matche efterspørgslen.

Udskældt regel

En af forskellene på det jyske og det københavnske hotelmarked er den udskældte seks dages regel, der var gældende henover sommeren.

Den betød nemlig, at turister - i København - skulle booke mindst seks overnatninger, hvilket var med til at mindske efterspørgslen.

En af mange frustrerede hotelejere eller hotelinvestorer var Michael Kaa Andersen, der driver 22 hoteller. Tilbage i juli rettede han skarp kritik af regeringen.

"Regeringen har et kæmpeansvar for, at turismen er fuldstændig smadret i København," sagde Michael Kaa Andersen til EjendomsWatch.

Nedskrivninger udhuler egenkapitalen hos Esbjerg-familie: Forventer underskud igen

Michael Kaa går i opkøbsgear på et kollapset hotelmarked – og giver regeringen møgfald

Færre bookinger tvinger Scandic til at afskedige 250

Generationsskifte hos Esbjerg-familie med trecifret millionbeløb i ejendomme

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier