EjendomsWatch

PFA-projekt i København skifter navn efter bestikkelsessag

Byggeprojektet Redmolen skifter navn til Nordø. I juni blev fire personer sigtet for bestikkelse i forbindelse med byggeriet. PFA oplyser over for EjendomsWatch, at navneændringen blev vedtaget, før den omtalte sag. (Opdateret)

Nordø er det nye navn for Redmolen i Nordhavn i København. | Foto: PR / Dimension Design

Det 55.000 kvadratmeter store byggeprojekt Redmolen i Københavns Nordhavn skifter navn til Nordø. Det oplyser bygherren, pensionsselskabet PFA, i en pressemeddelelse.

"Med navnet Nordø får vi nu på fineste vis forenet den unikke placering med områdets udtryk, kultur og historie," udtaler Mikael Fogemann, chef for nordiske ejendomme i PFA.

Navneændringen kommer efter, at PFA i marts politianmeldte byggefirmaerne V2C og WR Entreprise, fordi V2C havde forsøgt at få entreprenører til at indgå ulovlige aftaler i forbindelse med projektet. Fire personer blev i juni sigtet for bestikkelse.

Projektet består af fem byggefelter, hvor der skal opføres 115 boliger, ca. 300 hotelværelser samt to kontorejendomme. Forventningen er, at projektet står færdigt omkring 2023.

PFA oplyser til EjendomsWatch, at navneændringen blev vedtaget for to år siden – altså, før den omtalte sag kom frem – men det er først blevet meldt ud nu i forbindelse med starten af salg af boliger og lancering af hjemmeside.

(Opdateret den 16. september med yderligere oplysninger fra PFA.)

Bestikkelsesanklaget byggefirma går konkurs

Pihl & Søn trodser krisen med ordrer for 1,9 mia. kr.: "Vi har styr på hele fødekæden"

Advokat anklager fyret V2C-partner for at forfalske direktørs underskrift

Sag om bestikkelse i PFA-byggeri er ifølge rådgivere og udviklere helt usædvanlig 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Svensk erhvervsmægler åbner kontor i Danmark

Croisette Real Estate Partner har etableret selskab i Danmark efter sidste år at have slået dørene op i Island. En digital forretningsmodel er den bærende platform, forklarer virksomheden. Kontor ventes at åbne efter sommer, siger direktør. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier