EjendomsWatch

Hotelejer hjemsender 7500 ansatte i Norden

Den nordiske hotelkæde Nordic Choice, som er ejet af rigmand og Spies-ejer Petter Stordalen, er ramt af coronakrisen. Tusinder af ansatte sendes midlertidigt hjem, også i Danmark.

Milliardæren Petter Stordalens hotemimperium skal af med 7500 ansatte pga. coronavirussen. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Endnu en stor hotelkoncern må drosle ned som følge af coronakrisen.

Denne gang er det den nordiske hotelkæde Nordic Choice, som midlertidig hjemsender mindst 7500 ansatte i hele Norden.

De 3000 sker i Norge og Danmark, mens 4500 er i Sverige, skriver det norske erhvervsmedie E24 efter, at svenske Dagens Industri var først med nyheden.

"Det er 3000 i Norge og Danmark, de fleste af dem er i Norge. Vi går ud med cirka 4500 opsigelsesvarsler i Sverige, og så har vi nogle i Finland også – så rundt regnet 7500 til 8000 tilsammen," siger Torgeir Silseth, som adm. direktør for Nordic Choice, til E24.

Topchefen kommer ikke det præcise antal hjemsendelser herhjemme nærmere.

Hotelimperiet er ejet af milliardæren Petter Stordalen og har knap 200 hoteller i seks lande, og i alt er der ca. 17.000 ansatte.

Den triste melding kommer knap et år efter, at hotelkæden kunne fejre at have leveret det bedste driftsresultat i firmaets historie – det skete i 2018.

"Med fem nye hoteller og 1027 nye værelser afsluttede vi året på et nyt højdepunkt med et driftsomsætning på 10,88 mio. norske kr. (ca. 7 mia. danske kr.), en stigning på 9,6 procent sammenholdt med 2017," fremgår det af årsrapporten for 2018.

Det sidste opkøb Stordalen foretog var af den kriseramte rejsekoncern Thomas Cooks nordiske forretning, hvorunder danske Spies hører.

I Danmark har nordmanden adskillige hoteller og er i fuld gang med et massivt hotelbyggeri til 1,5 mia. kr. lige ved Københavns Hovedbanegård. Her er Nordic Choice ved at forvandle den over 100 år gamle centralpostbygning til et førsteklasses hotel på ca. 25.000 kvm. Hotellet hedder Villa Copenhagen, får 390 værelser og skal gerne stå klar i år.

Hele Danmarks hotelbranche bløder

Det er ikke kun Stordalen, som må se sine gæster og omsætning forsvinde i Danmark.

En undersøgelse blandt medlemmerne hos hotel- og restaurationbranchens interesseorganisation Horesta viser, at 15.000 ansatte i begge sektorer vurderes at have fået en fyreseddel.

70 pct. af medlemmerne rapporterer om nedgang i omsætningen på mere end 70 pct. Det samlede omsætningstab for hele hotel- og restaurantbranchen vurderes til at kunne ende på et sted mellem 10-13 mia. kr. for hele året.

Den danske hotelkoncern BC Hospitality Group (BCHG), der driver tre store, danske hoteller, meddelte fredag 13. marts, at den skal fyre 350 medarbejdere. Forinden havde Scandic Hotels meldt om fyringer og hjemsendelser.

Dansk hotelkoncern fyrer 350 medarbejdere 

Corona tvinger hotelbranchen i knæ: Massefyringer på vej

Scandic fyrer 2000 medarbejdere 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier