EjendomsWatch

Aalborg Kongres- og Kulturcenter vil udvide og søger private investorer

En udvidelse af kulturinstitutionen med en halv million besøgende årligt kan ikke finansieres af Aalborg Kommune alene. Den har derfor bedt PWC undersøge det private marked for mulige investorer.

Foto: PR / Aalborg Kommune

Aalborg Kongres- og Kulturcenter (AKKC) må takke nej til arrangementer, der ellers kunne være afviklet i Aalborg, og derfor går centret sammen med Aalborg Kommune nu på jagt efter private investorer, oplyser kommunen.

"AKKC er en vigtig institution i Aalborg Kommune, som har været med til at brande og drive den kulturelle udvikling i kommunen. For at kunne udvikle og styrke en så vigtig en institution for Aalborg og Nordjylland, og imødekomme fremtidens behov kigger vi nu på, hvordan vi kan udvikle hele området omkring AKKC," siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i meddelelsen.

AKKC er en selvstændig institution under kommunen.

"For at kunne udvide AKKC og renovere de nuværende bygninger, så de er tidssvarende, vil det kræve en større investering, som Aalborg Kommune ikke har mulighed for at gå ind i. Derfor bliver der nu kigget på mulighederne for at lave en anden konstruktion, hvor midlerne findes via en eller flere private investorer," lyder det videre.

Ifølge Nicolaj Holm, direktør i AKKC, er det ærgerligt at skulle sige nej til aktiviteter, der kunne komme byen til gode.

"Vi har mere end en halv million besøgende til 1800 årlige arrangementer. Men vi kunne have mange flere aktiviteter og opfylde vores rolle bedre, hvis vi havde mere plads. Og med 67 år på bagen trænger AKKC til at blive renoveret og udvidet, så vi kan skabe de mest attraktive forhold. Vi har i 2019 haft det bedste år nogensinde i AKKC's 67-årige historie, og ordrebogen er fyldt et godt stykke ind i fremtiden," siger han i meddelelsen.

Rådgivningsfirmaet PWC er hyret til opgaven.

Dansk arkitektfirma skal skabe grønne byrum i nordjysk boligprojekt

Lokalt selskab spæder til med 120 boliger i ny Aalborg-bydel

Nordjysk havn går på jagt efter flere virksomheder

Svendborg-arkitekter slår københavnere: Skal tegne kunstcenter i Aalborg

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier