EjendomsWatch

Heimstaden udvider ejerkredsen med flere pensionskroner

Endnu en pensionskasse vælger at investere i ejendomme via Heimstadens datterselskab Heimstaden Bostad, der er største boliginvestor i Danmark. I begyndelsen af det nye år indskydes små 2,8 mia. kr. for en ejerandel på syv pct., hvilket værdisætter hele datterselskabet til 40 mia. kr.

Foto: PR.

Den svenske pensionsinvestor Folksam bliver ny næststørste ejer af ejendomsselskabet Heimstaden Bostad, der er et datterselskab under ligeledes svenske Heimstaden.

Af en børsmeddelelse fremgår, at Folksam gennem et kapitalindskud på 4 mia. svenske kr. (knap 2,8 mia. kr.) vil opnå en ejerandel på syv pct. og dermed blive næststørste aktionær i selskabet, der er den største investor i boligudlejningsejendomme i Danmark.

"Vi har i nogen tid ledt efter en platform for boliginvesteringer, og efter at have mødtes med ledelsen og gennemført en grundig due diligence af selskabet og dets forretningsstrategi er vi nået til den konklusion, at det var en investering, der passede godt til os. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med ledelsen og de øvrige ejere af Heimstaden Bostad for at nå de høje ambitioner for selskabet," siger Michael Kjeller, chef for asset management og bæredygtighed i Folksam, i meddelelsen.

Heimstaden er kontrolleret af den norske velhaver Ivar Tollefsen, og har i Heimstaden Bostad hidtil haft det svenske pensionsselskab Alecta som medinvestor, mens moderselskabet, der har hjemsted i Malmö, agerer alene på vækstmarkederne i Tyskland og Nederlandene.

Også pensionskasser for ansatte i Ericsson og Sandvik har skudt penge i Heimstaden Bostad, der med sin nye investor udvider bestyrelsen med to personer, hvoraf den ene repræsenterer Folksam.

Aktieudvidelsen udgør hovedparten af en samlet udvidelse på 7,2 mia. svenske kr. (godt 5 mia. kr.), som selskabet Heimstaden Investment foreløbig har tegnet sig for. Hvem der står bag dette selskab, fremgår ikke.

Heimstaden napper ejendomschefen i Sampension

Heimstaden finder ny finansdirektør efter fire måneder med vikar

Pensionsselskab skyder milliardbeløb i Heimstaden – øjner europæisk vækst 

Heimstaden er nu Danmarks største private boligudlejer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier