EjendomsWatch

PFA investerer i kontorprojekt i Aarhus

Projektet, der er udviklet af MT Højgaard og aarhusianske Cebra Architecture, ventes at stå klar i 2021 og kan huse op mod 13 virksomheder.

Kontorbygningerne er beliggende i Risskov nord for Aarhus. | Foto: PR / PFA

Pensionsselskabet PFA har købt et kontorprojekt på 7000 kvm, der kan deles i op til 13 lejemål.

Ejendommen er beliggende i Riiskov nord for Aarhus, og handelsprisen er 139 mio. kr., oplyser PFA i en pressemeddelelse tirsdag.

"Vores ejendomsinvesteringer tager udgangspunkt i internationale megatrends. Og her ser vi tendensen deleøkonomi blandt andet komme til udtryk i form af en stigende efterspørgsel fra virksomhederne efter fleksible flerbrugerkontorer, hvor man som lejer både har mulighed for en løbende tilpasning af eksempelvis ruminddelingen til de aktuelle behov og for at dele fælles faciliteter," udtaler Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i meddelelsen.

Projektet er udviklet af MT Højgaard med rådgivning fra Cebra Architecture. Det er MT Højgaard, der står for byggeriet af ejendommen.

"Vi har gjort os meget umage med at udvikle et både bæredygtigt, arkitektonisk flot og funktionelt hus med et godt indeklima og attraktive arbejdspladser, som  kan tilpasses efter behov. Huset er både areal- og energioptimeret, og det vil blive udført i en høj kvalitet," udtaler Finn Mortensen, projektudviklingsdirektør i MT Højgaard.

Der er første spadestik i starten af 2020, og kontorhuset forventes derefter at stå klar i 2021. Erhvervsmægleren Colliers kommer til at stå for udlejningen af erhvervslejemålene.

Forlagsmillionær sælger Lyngby-hotel for små 200 mio. kr. til PFA

Pensionsselskabers alternative investeringer sætter ny rekord

10 milliarder er ikke nok – PFA-direktør er parat til at købe mere logistik

PFA køber logistikportefølje for over 10 mia. kr. sammen med Patrizia og koreanske Poba

PFA investerer 381 millioner i kontorpark i Odense 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier