Hele NREP's ejendomsportefølje skal køre på grøn energi

NREP slutter sig til listen af medlemmer i RE100, der i Danmark blandt andet tæller Novo Nordisk, Lego og Vestas, og forpligter sig til at bruge 100 pct. grøn elektricitet.
Claus Mathisen, adm. direktør i NREP. | Foto: Nicolai Lorenzen.
Claus Mathisen, adm. direktør i NREP. | Foto: Nicolai Lorenzen.

NREP vil omlægge hele sin ejendomsportefølje på godt 2,3 mio. kvm, så den inden 2025 udelukkende er forsynet med 100 pct. bæredygtig elektricitet.

Ejendomsselskabet er blevet medlem af den internationale samling af virksomheder RE100, som non-profit organisationerne CPD og The Climate Group står bag, og slutter sig dermed til Novo Nordisk, Lego, Danske Bank, Vestas, Bestseller og Carlsberg på listen over danske medlemmer.

NREP forpligter sig med medlemskabet til at sikre en grøn strømforsyning i alle bygninger i selskabets direkte drift i Danmark, Sverige, Finland og Norge inden udgangen af 2020, skriver NREP i en pressemeddelelse.

Ifølge Det Internationale Energi Agentur (IEA) er forbruget af elektricitet i bygninger stigende på verdensplan, og i NREP's ejendomme er det samlede forbrug aktuelt 145.000 MWh om året.

"Omstillingen til bæredygtig el i alle vores bygninger er et vigtigt skridt på vejen mod en fremtid, hvor al energi forbrugt i bygninger er bæredygtig. Opvarmning og nedkøling af bygninger alene med bæredygtig energi kræver fortsat innovation og nye partnerskaber," udtaler Claus Mathisen, adm. direktør for NREP, i meddelelsen. Han har lige fra sin start som topchef erklæret den grønne dagsorden som central i NREP.

Inden 2025 skal også de ejendomme, hvor brugere og lejere selv står for valg af strøm, omstilles til grøn energi.

Starter med 144.000 kvm solceller

Som et led i den grønne omstilling står NREP i Danmark bag landets største portefølje af tagmonterede solceller på i alt 144.000 kvm placeret på tagene af investorens logistikejendomme.

Solceller på taget af NREP og AG Gruppens bæredygtige boligprojekt Upcycle Studios i København. | Foto: PR/NREP.
Solceller på taget af NREP og AG Gruppens bæredygtige boligprojekt Upcycle Studios i København. | Foto: PR/NREP.

Projektet, som også Danmarks Grønne Investeringsfond står bag, producerer strøm til forsyningsnettet svarende til 1300 husstande og medfører en CO2-besparelse på 2000 tons årligt. Ifølge Børsen er det en investering på 40 mio. kr.

"Projektet skal give mening, og det skal især give mening kommercielt. Det skal også give mening i en bredere samfundsmæssig kontekst, og det er vi med til at finde løsninger for," siger Claus Mathisen til Børsen.

RE100: Afgørende at ejendomsbranchen fører an

Industrielle og kommercielle virksomheder står for to tredjedele af verdens elforbrug, fremgår det af pressemeddelelsen.

Medlemmer af RE100, der blev grundlagt i 2014, forpligter sig til at købe 100 pct. bæredygtig elektricitet for at skubbe til den grønne omstilling.

"Det er afgørende, at ejendomsbranchen fører an og accelererer omstillingen til bæredygtig elektricitet. NREP viser lederskab ved at forpligte sig til en 100 pct.-ambition og signalerer derved til andre investorer, at omstillingen er absolut mulig," udtaler Sam Kimmins, chef for RE100 hos The Climate Group, i meddelelsen.

RE100 har 2+6 medlemsvirksomheder, som enten har et energiforbrug på over 100.000 MWh, hører til blandt Fortune1000-virksomhederne, eller er anerkendt som et førende internationalt eller regionalt brand i sin branche.

NREP sælger 152 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel til lokale investorer

Tro i stedet for profit skal få bæredygtige boliger ind på markedet

NREP køber kontorejendom på Nørrebro for over 300 millioner

Rejsekonkurs kan påvirke NREP i Sverige

NREP og Casa Group går sammen i nyt milliardeventyr: Skal bygge 2000 huse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også