EjendomsWatch

Norden halter stadig efter hos Field's-ejer

Skandinavien fortsætter som det sorte får hos franske Klépierre, der bl.a. ejer de danske shoppingcentre Field's, Bryggen og Bruuns Galleri. Salgsindtægterne falder og omsætningen stagnerer.

Franske Klépierre ejer Field's i København og to andre danske storcentre. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten.

Med en fortsat stagnation i omsætningen samt en faldende salgsomsætning kunne det nyeste regnskab fra den franske ejer af shoppingcentre Klépierre til forveksling ligne det tidligere regnskab.

Billedet i årets første ni måneder er det samme som efter andet kvartal, hvor det heller ikke var muligt at vende den negative tendens i Norden. Det viser regnskabet for tredje kvartal af 2019 i Klépierre, der ejer de danske butikscentre Field's i København, Bruuns Galleri i Aarhus og Bryggen i Vejle samt flere shoppingcentre rundt omkring i Europa.

"I et marked, der forbliver mildt globalt, forbedres salgsindtægterne i vores centre på tværs af Europa. De steg med 1,6 procent i første halvdel af året og med 1,9 procent i løbet af årets første ni måneder, hvilket er dobbelt så meget som sidste år. Samtidig forbliver vores like-for-like-vækst i nettolejeindtægter stabil på 3,2 procent, hvilket gør os sikre i forhold til vores evne til at møde vores målsætninger for cash-flow i 2019 og forfølge en bæredygtig vækst fremadrettet," udtaler Jean-Marc Jestin, bestyrelsesformand i Klépierre, i en meddelelse i forbindelse med regnskabet, hvor han dog kun forholder sig til de overordnede tal.

Her i Skandinavien falder salgsindtægterne på sammenlignelig basis (like-for-like) med 1,7 pct., mens de stiger i alle andre lande, hvor Klépierre er aktiv i – på nær Belgien, hvor udviklingen er negativ med et fald på 0,4 pct.

I Danmark falder salget med 1 pct. like-for-like, mens det i både Norge og Sverige falder med 1,9 pct.

Omsætningen på det danske marked stiger med 1 mio. euro (ca. 7,5 mio. kr.) sammenlignet med de første ni måneder af 2018. I regnskabet for første halvår af 2019 steg omsætningen med samme beløb sammenlignet med samme periode året før.

Klépierres samlede portefølje har en værdi af 24 mia. euro og indeholder store butikscentre i 16 europæiske lande. Centrene har samlet 1,1 milliarder årlige besøgende, fremgår det.

Negativ nordisk udvikling fortsætter for Field's-ejer 

Analyse: Danske storcentre står til at falde i værdi

Field's-ejer er stadig presset i Danmark — og resten af Norden

Field's-ejer fortsætter med at miste terræn i Danmark

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier