EjendomsWatch

Analyse: Danske storcentre står til at falde i værdi

Storcentrene kommer til at miste værdi i takt med, at internethandel forandrer detailbranchen, vurderer fondsforvalter.

Vanløses indkøbscenter Kronen. Foto: Louise Herrche Serup

Fondsforvalteren DWS, som primært er ejet af Deutsche Bank, vurderer i en ny analyse, at danske storcentre vil falde en del de kommende år. Ifølge DWS kan værdien af storcentrene falde med op til 20 pct. i løbet af fem år.

Det skriver Børsen.

"Det her er en global tendens, hvor vi ser storcentrenes svagheder rundt om i Europa. Vi har allerede set konsekvenserne af de udfordringer, som butikker og storcentre står med, men vi har ikke tidligere set, at det også bliver afspejlet i værdisættelsen af storcentrene," siger Simon Wallace, researchchef hos DWS til Børsen.

Det skyldes ifølge Simon Wallace onlinehandel, færre butikker og at danskerne benytter storcentre i mindre grad. I analysen vurderes det, at selv de centre, som klarer sig bedst, vil miste værdi.

Herhjemme er Danske Shoppingcentre, ejet af ATP og Danica, den største centeroperatør, mens franske Klépierre kontrollerer operatøren Steen & Strøm, der bl.a. ejer Field's i Ørestad og Bruun's Galleri i Aarhus. En anden udenlandsk spiller, Unibail-Rodamco, ejer butikscentret Fisketorvet i København.

Field's-ejer er stadig presset i Danmark — og resten af Norden

Danica og ATP køber partner ud af Randers Storcenter for et trecifret millionbeløb

Danske Shoppingcentre investerer for at imødegå tilbagegang i detailhandlen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier