EjendomsWatch

Dansk Byggeri kritiserer regeringen for færre offentlige investeringer i byggeriet i 2020

Investeringsplan for infrastruktur trækker ud, og den danske regering venter et fald i de offentlige investeringer i bygninger og anlæg på 0,7 pct. i 2020. "Stærkt kritisabelt," lyder det fra Dansk Byggeri, der dog også finder positive punkter i regeringens nye økonomiske redegørelse.

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Mens investeringsplanen for dansk infrastruktur trækker ud, venter regeringen et fald i de offentlige investeringer i bygninger og anlæg på 0,7 pct. i 2020.

Det oplyser Dansk Byggeri i en pressemeddelelse. Ifølge organisationen falder de offentlige investeringers andel af samfundsøkonomien dermed fra 2,6 pct. til 2,5 pct. af BNP.

"Det er stærkt kritisabelt. Trængslen vokser på vejene, og det går ud over både livskvalitet og arbejdsudbud. Der er masser af samfundsnyttige investeringer at sætte gang i, og det er dyrt at udskyde dem," siger Bo Sandberg, cheføkonom for Dansk Byggeri, i meddelelsen.

Dog er der også positive ting at finde i regeringens nye økonomiske redegørelse for byggebranchen, mener Dansk Byggeri. Bl.a. er det økonomiske råderum frem mod 2025 blevet hævet fra 23,3 mia. kr. i foråret til 28,8 mia. kr., fremgår det.

Regeringens finanslovsforslag falder i september.

Aarsleff opjusterer forventningerne til toplinjen

NCC skal renovere almene boliger i Roskilde for knap 400 mio. kr.

Investorer dropper storbyerne: Købstæder i provinsen er sagen

Dansk Byggeri: Kommuner bør være påpasselige med højt havnebyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier