EjendomsWatch

Medie: Blackstone afviser FN-beskyldninger om at udnytte lejere

Blackstone er overrasket over beskyldninger fra FN om, at selskabet udnytter lejere og medvirker til at blæse husleje niveauer op verden over, skriver The Guardian.

Beboere i danske ejendomme købt af Blackstone har demonstreret mod den nye ejer. | Foto: Tv2 Lorry.

Blackstone er "overrasket og skuffet" over anklager fra FN, om at selskabet udnytter lejere og giver næring til en global boligmangel.

Det skriver The Guardian.

I et brev fra Blackstone til Stephen Schwarzman, stifter og adm. direktør for Balckstone, som The Guardian er i besiddelse af, skriver selskabet at FN-rapporten indeholder "flere falske anklager, markante faktuelle fejl og unøjagtige konklusioner". Selskabet er desuden "overrasket og skuffet", over at FN "udsender kommunikation uden først at bekræfte påstandene og præsentere dem i en passende kontekst", skriver avisen.

FN har i flere breve til Blackstone og embedsmænd i Danmark, Tjekkiet, Irland, Spanien, Sverige og USA anklaget private equity- og asset management-selskaber som Blackstone for at gøre brug af "aggressive udsættelser" for at beskytte huslejeindtægter og drive lejere med lav til middel indkomst ud af deres hjem.

Forfatterne, Leilani Farha, FN-rapportør, og Surya Deva, forkvinde for FN's Working Group, anklager Blackstones forretningsmetoder for bl.a. at skrue huslejen markant op, hvilket ifølge dem har "forfærdelige konsekvenser" for mange lejere verden over.

EjendomsWatch har i en række artikler beskrevet, hvordan danske lejere er utilfredse med Blackstones overtagelse af deres boliger.

En frygt, for at investorer som Blackstone udnytter de danske moderniseringsregler til at skrue huslejen i vejret, har senest fået Christiansborg til at gå ind i problematikken og foreslå et såkaldt straksindgreb mod de nuværende regler.

13. marts sagde Københavns overborgmester, Frank Jensen, til EjendomsWatch, at det er vigtigt med en hurtig afklaring på nye moderniseringsregler, hvis man ikke skal skræmme de udenlandske investorer væk fra Danmark.

Frank Jensen om indgreb mod moderniseringer: Hurtig afklaring vigtigt

Lejere sagsøger boligfond og sender Blackstone-handel i retten

Ballade om Blackstone-renoveringer får minister på banen

Mette Frederiksen vil smække døren i for udenlandske ejendomsinvestorer

Blackstone mister ejendom i omstridt handel på Frederiksberg 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier