EjendomsWatch

Rådgiver underkender købstilbud på Admiral Capital

Admiral Capitals bestyrelse har indhentet en uvildig vurdering fra PWC og tager dermed ikke selv stilling til det købstilbud, som en kapitalfond under amerikanske Castlelake har lagt på bordet.

Henrik Frisch, bestyrelsesformand i Admiral Capital. Foto: PR.

Admiral Capitals bestyrelse tager ikke direkte stilling til det købstilbud, investeringsfirmaet Castlelake har lagt på alle selskabets aktier.

Det gør til gengæld revisions- og rådgivningsfirmaet Pricewaterhousecoopers (PWC), som ejendomsselskabets bestyrelse har indhentet en uvildig vurdering fra oven på tilbuddet fra sidste måned.

Købstilbuddet fra CL Denmark, der agerer på vegne af amerikanske Castlelake, lyder på 5,60 kr. per A-aktie i Admiral Capital og 2 kr. per B-aktie. Planen er at afnotere selskabet, hvis der takkes ja til at sælge aktierne.

"PWC har ud fra en samlet helhedsvurdering af CL Denmarks tilbud vurderet, at vilkårene ikke er rimelige og sagligt begrundet ud fra et økonomisk synspunkt," lyder konklusionen fra rådgiverne.

Bestyrelsen selv holder sig i sin redegørelse derudover til at opliste mulige fordele og ulemper for aktionærerne.

Fordelene tæller blandt andet, at aktien har beskeden omsætning på børsen, og at tilbuddet ligger over lukkekursen på 1,83 kr. per B-aktie, før købsinteressen blev kendt.

Ulemperne er derimod, at tilbuddet værdisætter Admiral Capital til under den indre værdi, at der er mange betingelser, og at ikke-sælgende aktionærer risikerer at sidde tilbage med aktier i et unoteret selskab.

"På baggrund af bestyrelsens arbejde med redegørelsen må det konstateres, at det i høj grad vil afhænge af den enkelte aktionærs forhold, forventninger, og investeringshorisont, om en accept eller et afslag af overtagelsestilbuddet vil være det rette," skriver Admiral Capitals bestyrelse i redegørelsen.

Admiral Capital er et børsnoteret ejendomsselskab med fokus på boligudlejningsejendomme i mellemstore danske byer. Selskabet havde ved udgangen af første halvår sidste år en ejendomsportefølje på cirka 1,72 mia. kr. Og fordelingen af lejeindtægter er 65 pct. fra bolig og 35 pct. fra erhvervslejemål.

CL Denmarks tilbud til aktionærerne gælder til 28. februar og er betinget af accept fra minimum to tredjedele af kapitalen og stemmerne i Admiral. Bejleren har dog allerede skaffet sig accept fra Admirals hovedaktionær, Kvalitena Danmark, der sidder på 52,9 pct. af aktierne og 63,0 pct. af stemmerne.

En B-aktie i Admiral Capital koster torsdag på børsen 1,99 kr.

Minoritetsaktionærer i Admiral Capital stejler over købstilbud

Admiral Capital skal være springbræt til Europa

Admiral Capital efter købstilbud: "Det kom ikke som en overraskelse"

Kapitalfond vil overtage ejendomsinvestor i milliardhandel

Admiral Capital venter resultatdyk i år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier