EjendomsWatch

TK Development venter nyt dundrende underskud og ændrer strategi

Ny strategi skal omdanne den børsnoterede projektudvikler til et ejendomsselskab med andet navn.

Søren Kempf Holm er adm. direktør i TK Development. | Foto: PR

TK Development, der udvikler ejendomme, nedjusterer forventningerne til regnskabsåret 2018/19 og lancerer samtidig en ny strategi for selskabet.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen mandag eftermiddag.

Nu regner TK Development med at realisere et underskud på 140-150 mio. kr. før skat. Før ventede selskabet at præstere et resultat på 0-10 mio. kr. før skat.

Forventningen om et markant lavere resultat kan særligt relateres til nedsatte værdier på tre shoppingcentre, som ligger i TK Developments portefølje.

"Alle tre centre er påvirket af retail-segmentets generelle udvikling, hvor konkurrencen er stor, og e-handelen betyder ændrede vilkår for branchen. For alle tre centre er der lavere forventninger til nettolejeindtægterne over de kommende år end hidtil vurderet," skriver TK Development i meddelelsen.

Ud over den nye forventning til regnskabsåret 2018/19 har TK Development også kunnet løfte sløret for 2019/20, hvor der ses et resultat på 20-30 mio. kr. før skat.

Sammen med resultatforventningerne har TK Development præsenteret en ny strategi, hvor der kommer til at være fokus på at opbygge et ejendomsselskab med stærke udviklingskompetencer.

"Ved at fastholde developerkompetencer samtidig med at der opbygges en ejendomsportefølje skabes en virksomhed med flere muligheder for optimering."

"Strategien har en bedre skalerbarhed, og via developersiden giver det en mulighed for allerede på idéstadiet at vurdere, om projektet er relevant for selskabets ejendomsportefølje eller ej," skriver TK Development.

Med det nye strategiske fokus vil der ifølge selskabet blive skabt en ny identitet, og et led heri vil være at fastlægge et nyt navn for koncernen, som kommer til at afspejle de fremadrettede aktiviteter.

Forslaget til et nyt navn vil blive stillet på selskabets generalforsamling i april senere i år.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier