EjendomsWatch

Københavns politikere lemper regler for taglejligheder

For at komme boligmanglen til livs lemper København nu kravene til at opføre taglejligheder i byens mange uudnyttede loftsrum.

Luftfoto af København. | Foto: Ritzau Scanpix.

København har vokseværk. Inden 2025 vil hovedstaden vokse med 100.000 nye borgere, og det kræver, at der bygges minimum 45.000 nye boliger, har overborgmester Frank Jensen (S) tidligere slået fast.

Mange af Københavns etageejendomme gemmer på muligheden for at opføre nye boliger øverst oppe under taget, skriver Politiken mandag.

Det er arealer, som ofte enten står tomme eller anvendes som tørreloft eller pulterrum.

I fremtiden skal det være lettere at få lov til at omdanne kvadratmeterne til tagboliger, lyder det fra politikerne i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg. De har nu givet grønt lys til forvaltningens forslag om at udvikle nye retningslinjer på området. Det er især reglerne om at hæve loftshøjden i eksisterende ejendomme samt kravet om anlæg af parkeringspladser i forbindelse med nye boliger, som det fremover bliver lettere at få dispensation fra.

Potentialet er 22.000 nye boliger, hvilket dækker behovet hos en fjerdedel af de 100.000 nye borgere, der ventes at slå sig ned i hovedstaden inden for de næste 10-15 år.

Politikerne kan ikke pålægge hverken en privat ejerforening eller en almen boligforening at opføre bestemte typer lejligheder, medmindre man samtidig ændrer i lokalplanen. Alligevel ser direktør i KAB Jens Elmelund positivt på de nye signaler fra rådhuset.

"Det er en rigtig god mulighed – også for den almene sektor. Nogle steder har man så småt haft erfaringer med det, mens andre har mødt nogle barrierer, men det virker som en god idé, hvis miljø- og teknikforvaltningen vil gøre det lettere at etablere tagboliger," siger Jens Elmelund til Politiken.

Avisen har tidligere skrevet, at en kreds af bygherrer, byggevirksomheder, arkitekter og økologer har opfordret det københavnske bystyre til en bedre udnyttelse af de titusindvis af kvadratmeter, der gemmer sig under de københavnske tage.

Dengang skrev Politiken, at det var kredsen, som vurderede, at der under hustagene gemmer sig potentiale for 22.000 nye boliger.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Politiken.)

København gemmer stort investeringspotentiale på loftet

Skou Gruppen bruger millioner under Københavns tage

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier