EjendomsWatch

København gemmer stort investeringspotentiale på loftet

Arkitekter, bygherrer og økologer opfordrer Københavns Kommune til at omdanne byens uudnyttede tagetager, der har potentiale til op mod 22.000 boliger. Sagsbehandling er for tung, lyder kritikken.

En kreds af bygherrer, byggevirksomheder, arkitekter og økologer opfordrer nu det københavnske bystyre til en bedre udnyttelse af de titusindvis af kvadratmeter, der gemmer sig under de københavnske tage. Det skriver Politiken.

Kredsen vurderer, at der under hustagene gemmer sig potentiale for 22.000 nye boliger, der kan rumme en fjerdedel af de 100.000 nye borgere, der ventes at slå sig ned i hovedstaden inden for de næste 10-15 år.

"København vokser, og der skal skaffes boliger til titusinder af nye borgere. En god del af de boliger kan etableres ved at ombygge byens uudnyttede tagetager til nye boliger," hedder det i et åbent brev til Københavns Kommune, der er underskrevet af Dansk Byggeri, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Det Økologiske Råd og Drost Fonden.

Ifølge kredsen af underskrivere kan de nye taglejligheder gøres så attraktive, at de kan lejes ud eller sælges til yderst fordelagtige priser, der så igen kan være med til at finansiere en ofte tiltrængt energirenovering af de underliggende boliger i ejendommene.

Kritikken af sløv sagsbehandling er først og fremmest rettet mod Københavns Teknik- og Miljøforvaltning. Her er områdets afgående borgmester, Morten Kabell (EL), umiddelbart stor tilhænger af taglejligheder og vil se på mulighederne for at lempe kravene.

108 forstadsboliger skifter hænder for anden gang i 2017

Fondsejet ejendomsselskab trimmer forretningen

Nyt ejendomsselskab rummer portefølje på over en halv mia. kr.

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier