EjendomsWatch

København gemmer stort investeringspotentiale på loftet

Arkitekter, bygherrer og økologer opfordrer Københavns Kommune til at omdanne byens uudnyttede tagetager, der har potentiale til op mod 22.000 boliger. Sagsbehandling er for tung, lyder kritikken.

Foto: Ritzau Scanpix.

En kreds af bygherrer, byggevirksomheder, arkitekter og økologer opfordrer nu det københavnske bystyre til en bedre udnyttelse af de titusindvis af kvadratmeter, der gemmer sig under de københavnske tage. Det skriver Politiken.

Kredsen vurderer, at der under hustagene gemmer sig potentiale for 22.000 nye boliger, der kan rumme en fjerdedel af de 100.000 nye borgere, der ventes at slå sig ned i hovedstaden inden for de næste 10-15 år.

"København vokser, og der skal skaffes boliger til titusinder af nye borgere. En god del af de boliger kan etableres ved at ombygge byens uudnyttede tagetager til nye boliger," hedder det i et åbent brev til Københavns Kommune, der er underskrevet af Dansk Byggeri, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Det Økologiske Råd og Drost Fonden.

Ifølge kredsen af underskrivere kan de nye taglejligheder gøres så attraktive, at de kan lejes ud eller sælges til yderst fordelagtige priser, der så igen kan være med til at finansiere en ofte tiltrængt energirenovering af de underliggende boliger i ejendommene.

Kritikken af sløv sagsbehandling er først og fremmest rettet mod Københavns Teknik- og Miljøforvaltning. Her er områdets afgående borgmester, Morten Kabell (EL), umiddelbart stor tilhænger af taglejligheder og vil se på mulighederne for at lempe kravene.

108 forstadsboliger skifter hænder for anden gang i 2017

Fondsejet ejendomsselskab trimmer forretningen

Nyt ejendomsselskab rummer portefølje på over en halv mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier