EjendomsWatch

København gemmer stort investeringspotentiale på loftet

Arkitekter, bygherrer og økologer opfordrer Københavns Kommune til at omdanne byens uudnyttede tagetager, der har potentiale til op mod 22.000 boliger. Sagsbehandling er for tung, lyder kritikken.

Foto: Ritzau Scanpix.

En kreds af bygherrer, byggevirksomheder, arkitekter og økologer opfordrer nu det københavnske bystyre til en bedre udnyttelse af de titusindvis af kvadratmeter, der gemmer sig under de københavnske tage. Det skriver Politiken.

Kredsen vurderer, at der under hustagene gemmer sig potentiale for 22.000 nye boliger, der kan rumme en fjerdedel af de 100.000 nye borgere, der ventes at slå sig ned i hovedstaden inden for de næste 10-15 år.

"København vokser, og der skal skaffes boliger til titusinder af nye borgere. En god del af de boliger kan etableres ved at ombygge byens uudnyttede tagetager til nye boliger," hedder det i et åbent brev til Københavns Kommune, der er underskrevet af Dansk Byggeri, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Det Økologiske Råd og Drost Fonden.

Ifølge kredsen af underskrivere kan de nye taglejligheder gøres så attraktive, at de kan lejes ud eller sælges til yderst fordelagtige priser, der så igen kan være med til at finansiere en ofte tiltrængt energirenovering af de underliggende boliger i ejendommene.

Kritikken af sløv sagsbehandling er først og fremmest rettet mod Københavns Teknik- og Miljøforvaltning. Her er områdets afgående borgmester, Morten Kabell (EL), umiddelbart stor tilhænger af taglejligheder og vil se på mulighederne for at lempe kravene.

108 forstadsboliger skifter hænder for anden gang i 2017

Fondsejet ejendomsselskab trimmer forretningen

Nyt ejendomsselskab rummer portefølje på over en halv mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier