EjendomsWatch

Gefion Group ejer nu 69 pct. af Victoria Properties

Ejendomsudviklerens købstilbud på det børsnoterede ejendomsselskab har fået flere aktionærer til at takke ja.

Foto: Sacha Sennov

Gefion Group får kontrol med mere end to tredjedele af aktierne i Victoria Properties.

Ejendomsselskabet fremsatte et købstilbud på 2 kr. per aktie på børsnoterede Victoria i oktober, og det har aktionærerne med i alt 60,54 pct. af aktierne takket ja til.

Sammen med de Victoria-aktier, Gefion ejede i forvejen, er selskabet nu oppe på 69,10 pct.

Gefion har ikke til hensigt at børsnotere alle sine egne aktiviteter, lød det i oktober. Planen er at beholde Gefion Group som et unoteret udviklingsselskab, mens Victoria skal bruges til investeringer i driftsejendomme.

Planen er at skabe et "pensionslignende" driftsselskab med en betydelig ejendomsportefølje, skrev Gefion i forbindelse med tilbuddet.

"Vi besidder nogle klare kompetencer i ejendomssektoren, som giver os unikke fordele i købsprocessen. Det giver gode synergier og mulighed for at skabe et solidt koncept for ejendomsdrift. Vi vil gerne arbejde på et finansielt niveau, hvor vi også kan tilbyde investeringsmuligheder med fokus på de langsigtede afkast og kvaliteter, der typisk tiltaler mere klassiske langsigtede investorer," udtalte Thomas W. Færch, Gefions stifter og direktør, ved den lejlighed.

Bestyrelsen i Victoria Properties vurderede i november, at Gefions planer ligger i forlængelse af de nuværende i selskabet, men den afstod fra at tage stilling til, om aktionærer burde takke ja til tilbuddet eller ej.

Aktien i Victoria Properties har siden købstilbuddet ligget tæt på 2 kr. på børsen. Tirsdag eftermiddag koster den 1,995 kr.

Bestyrelse i Victoria Properties undlader at støtte købstilbud fra Gefion Group

Projektudbyder lånefinansierer sin vej til børsen – manglede knap 19 mio. kr.

Efter et halvt års tilløb: Gefion Group fremsætter købstilbud på Victoria Properties

Gefion-direktør: Vi vil på børsen af lyst – ikke af nød 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier