EjendomsWatch

Bestyrelse i Victoria Properties undlader at støtte købstilbud fra Gefion Group

Bestyrelsen i det børsnoterede ejendomsselskab forholder sig neutral over for det fremsatte købstilbud fra den hurtigtvoksende ejendomsudvikler, der tidligere forsøgte at få kontrol med børsnoterede Neurosearch.

Foto: Colourbox

Hvis aktionærerne i Victoria Properties havde håbet på en anbefaling fra bestyrelsen om, hvorvidt de skal sælge deres aktier i selskabet til Gefion Group eller ej, blev de mandag slemt skuffet.

Bestyrelsen forholder sig nemlig i en redegørelse neutralt til tilbuddet, der blev fremsat 10. oktober, og som lyder på 2 kr. per aktie.

"Samlet er bestyrelsen neutral i sin anbefaling til aktionærerne og anbefaler aktionærerne at træffe deres egen beslutning om, hvorvidt tilbuddet accepteres eller afslås," fremgår det mandag af en meddelelse til fondsbørsen.

Da tilbuddet blev fremsat, blev det offentliggjort, at Gefion Group allerede har sikret sig accept fra en gruppe af storaktionærerne i selskabet, så ejendomsudvikleren kan købe 41,54 pct. af kapitalen.

Gefion ejer allerede 8,56 pct. af kapitalen og er altså dermed oppe på en kontrollerende ejerpost på 50,1 pct. Selskabet har tidligere forsøgt at komme på børsen ved at købe Neurosearch, hvilket mislykkedes.

Det nye opkøb skal dog ikke bruges til at børsnotere alle aktiviteterne, lød det i oktober. Planen er at beholde Gefion Group som et unoteret udviklingsselskab, mens Victoria skal bruges til investeringer i driftsejendomme.

I mandagens meddelelse til fondsbørsen vurderer bestyrelsen i Victoria Properties, at Gefions intention ligger i forlængelse af den nuværende i selskabet.

"Sammen med den yderligere beskrivelse af fremtidsplaner og strategi i tilbudsdokumentet vurderer bestyrelsen, at den i tilbudsdokumentet beskrevne strategi ligger i umiddelbar forlængelse af Victoria Properties nuværende strategi," fremgår det.

"På denne baggrund vurderer bestyrelsen, at Gefion Groups intention er at styrke og accelerere Victoria Properties nuværende forretning og strategi."

En aktie i Victoria Properties koster mandag ved 16.30-tiden 1,96 kr. efter et fald på 0,3 pct. Gefions tilbud løber indtil 10. december 2018 klokken 23.59, men kan dog forlænges.

Projektudbyder lånefinansierer sin vej til børsen – manglede knap 19 mio. kr.

Efter et halvt års tilløb: Gefion Group fremsætter købstilbud på Victoria Properties

Gefion-direktør: Vi vil på børsen af lyst – ikke af nød 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier