Konkursramt ejendomsinvestor gør comeback med milliarder i ryggen

Under finanskrisen blev Nils Jansson udpeget som en af flere investorer, der var kendt for hurtige handler med høj risiko, men nu er den tidligere konkursramte investor tilbage på det københavnske marked og det er med en milliardfond i ryggen.
Foto: PR.
Foto: PR.

Da finanskrisen blev oprullet i det københavnske boligmarked var ejendomsinvestor Nils Jansson blandt den gruppe af mindre investorer, som havde været med til at overophede boligmarkedet med risikofyldte handler og overbelånte ejendomme. Et handelsmønster som også fik Nils Jansson til at gå personligt konkurs.

Det skriver Berlingske.

Men nu ti år senere er han tilbage på det københavnske boligmarked som direktør for 360 North, der står for den amerikanske kapitalfond Blackstones ejendomme i København. Fonden har over de sidste par år købt 150 ejendomme i den danske hovedstad til en værdi af omkring 10 mia. kr. Så nu har Nils Jansson gjort comeback og det med milliarder i ryggen, hvilket vækker opsigt i ejendomsmiljøet i København.

”På den ene side har du en person med Nils Janssons profil og facon, og på den anden side har du verdens største kapitalfond. Det er meget eksotisk og meget overraskende,” siger en ikke navngivet stor aktør på ejendomsmarkedet om konstellationen.

360 North og Blackstone har store ambitioner for de nye ejendomme, som ligger på flere af Københavns yderste attraktive adresser, men det er ambitioner, som ikke nødvendigvis flugter med lejernes. 360 North er involveret i flere stridigheder i huslejenævnet, mens også lejernes organisation i hovedstaden har modtaget flere henvendelser fra utilfredse lejere.

Nils Jansson afviser alle anklager om urene eller tvivlsomme metoder i 360 Norths håndtering af lejerne.

Efter amerikansk milliardfonds storopkøb i København brokker lejerne sig

Ny liste: Ti investorer har stået for næsten halvdelen af danske ejendomshandler i år

360 North i millionslagsmål med nordmænd om Blackstone-aftale 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også