EjendomsWatch

Efter amerikansk milliardfonds storopkøb i København brokker lejerne sig

Den store amerikanske milliardfond Blackstone er en ivrig opkøber af ejendomme i København, men fondens danske samarbejdspartner 360 North, ledet af tidligere konkursramte Nils Jansson, er på kollisionskurs med flere lejere.

Foto: PR

Kapitalfonden Blackstone er en af de flittigste ejendomsinvestorer i København og har brugt milliarder på ejendomme i hovedstaden. Men nu viser nye aktindsigter, at fondens danske samarbejdspartner 360 North har et problemfyldt forhold til flere af lejerne i ejendommene.

Det skriver Berlingske.

360 North har været involveret i adskillige sager i huslejenævnet, hvor lejerne blandt andet klager over, at 360 North ikke udbedrer basale mangler i ejendommene. Og Lejernes Organisation, LLO, i Hovedstaden får også flere henvendelser.

”Der tegner sig et billede af et selskab, der er ret aggressivt og ikke har styr på helt fundamentale regler. Det er ekstremt ubehageligt for lejerne at bo i en ejendom, hvor udlejeren tilsyneladende ikke kender loven,” siger Claus Højte, direktør af LLO Hovedstaden.

360 North bliver ledet af ejendomsinvestoren Nils Jansson, som tidligere er gået konkurs på grund af en række risikable ejendomshandler op til finanskrisen.

Han kan ikke genkende billedet af problemerne, som LLO Hovedstaden fremlægger. Han karakteriserer flere af sagerne som værende i småtingsafdelingen, mens andre sager er efterslæb fra tidligere ejere af ejendommene. Han afviser kategorisk anklager om chikane og manglende renoveringer.

360 North i millionslagsmål med nordmænd om Blackstone-aftale

Ny liste: Ti investorer har stået for næsten halvdelen af danske ejendomshandler i år 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier