EjendomsWatch

S trækker i land om indgreb mod udenlandske investorer

Socialdemokratiet bakkede ifølge Berlingske onsdag op om en begrænsning af udlændinges ejendomsopkøb i Danmark. Nu siger partiets boligordfører, at han ikke er klar til at bryde med EU-rettens regler om fri bevægelighed.

Kaare Dybvad, boligordfører for Socialdemokratiet. Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt.

Berlingske skrev onsdag, at Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten vil se på, om det er muligt at bremse udenlandske ejendomsopkøb i Danmark, men nu trækker Socialdemokratiets boligordfører i land. Det skriver Børsen.

I artiklen sagde Merete Dea Larsen (DF), at udlændinges opkøb i Danmark skal begrænses, og Kaare Dybvad (S) bakkede ifølge Berlingske op. Han har været med til at bede om en redegørelse over udlændinges opkøb, men nu siger han, at han ikke klar til at bryde med EU-rettens regler om, at kapitalen skal kunne bevæge sig frit i EU, fremgår det.

"Nej. Overhovedet ikke. Vi er bekymrede for, at vi kan være på vej mod en udvikling som i London. Hvis det viser sig at være sådan, så vil jeg da mene, at vi skal overveje, hvad vi skal gøre. Hvis det ikke er sådan, så tager vi den derfra," siger han til Børsen og henviser til, at der i London er mange russiske og arabiske investorer.

Han erkender dog, at hovedparten af de udenlandske investeringer i København kommer fra Sverige og den øvrige del af Norden, fremgår det.

Direktøren for Danmarks største erhvervsmægler, Colliers, kaldte onsdag forslaget fuldstændig tåbeligt, og direktøren for ejendomsforeningen Danmark sagde, at foreningen ønsker et gennemsigtigt marked, hvor danske investorer kan investere i udlandet, og udenlandske investorer kan investere i Danmark.

Ifølge en rapport fra Newsec, som EjendomsWatch skrev om i september, dominerer udenlandske investorer det danske ejendomsmarked og står bag langt størstedelen af handlerne på over 100 mio. kr. Udenlandske investorer ser desuden Danmark som en safe haven til trods for de seneste års prisstigninger på ejendomsmarkedet.

Også den internationale ejendomsrådgiver og -mægler Cushman & Wakefield, der herhjemme har Cushman & Wakefield Red som partner, ser Danmark som et godt sted at investere og anbefaler Danmark, hvis man som ejendomsinvestor i Europa gerne vil se sine penge yngle mest muligt.

Flertal i Folketinget vil bremse udenlandske ejendomsinvesteringer

Ny investor i Carlsberg Byen er kommet til Danmark for at blive

Chef forlader Patrizia og starter selv som ejendomsinvestor

Udenlandske investorer føler sig trygge i Danmark

 

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier