EjendomsWatch

Flertal i Folketinget vil bremse udenlandske ejendomsinvesteringer

Et flertal i Folketinget vil se på, om man kan bremse udenlandske ejendomsopkøb i Danmark. Dansk Folkeparti kalder det en selvfølge, mens Colliers' direktør kalder forslaget "fuldstændig tåbeligt".

Et flertal i Folketinget vil bremse udenlandske ejendomsinvesteringer i Danmark. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt.

Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten vil se på, om det er muligt at bremse udenlandske ejendomsopkøb i Danmark. Det skriver Berlingske.

Det sker, efter den danske ejendomsbranche i løbet af de seneste 10 år har tiltrukket så mange udenlandske investorer, at de forventes at stå bag 70 pct. af den samlede transaktionsvolumen i 2018, fremgår det.

"Det skal vi se på, om vi kan bremse. Selvfølgelig skal vi det," sagde Merete Dea Larsen (DF) ifølge avisen under Realkredit Danmark og Ejendomsforeningen Danmarks ejendomspolitiske åbningsdebat i sidste uge.

I marts 2017 stillede Socialdemokratiet og Enhedslisten et beslutningsforslag om at kortlægge omfanget af udlandets ejendomsopkøb i Danmark, men regeringen var imod forslaget, der ikke kom længere end til en udvalgsbehandling, fremgår det.

Nu vil Socialdemokratiets boligordfører, Kaare Dybvad, forsøge endnu en gang. Han siger til avisen, at hans parti bekymrer sig for at ende i en situation, hvor der er "rigtig meget", der er udenlandsk ejet.

Ejendomsbranchen er uenig

Hos Danmarks største erhvervsmægler, Colliers, og Ejendomsforeningen Danmark ønsker man ikke at begrænse udenlandske ejendomsopkøb.

Peter Winther, adm. direktør i Colliers, tror ikke, at det kan lade sig gøre at begrænse opkøbene, men selv hvis det kunne, ville det være katastrofalt, siger han til avisen, og kalder forslaget "fuldstændig tåbeligt".

Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, siger til avisen, at foreningen ønsker et frit og gennemsigtigt marked, hvilket blandt andet indebærer, at danske investorer kan investere i udlandet, og at udenlandske investorer ligeledes har mulighed for at investere i Danmark.

Det argument ændrer ikke noget for Dansk Folkepartis ejendomsordfører, Merete Dea Larsen, som siger til Berlingske, at hun er ligeglad med danske investorers muligheder i udlandet og kun bekymrer sig om forholdene på det danske ejendomsmarked.

Ifølge en rapport fra Newsec, som EjendomsWatch skrev om i september, dominerer udenlandske investorer det danske ejendomsmarked og står bag langt størstedelen af handlerne på over 100 mio. kr. Udenlandske investorer ser desuden Danmark som en safe haven til trods for de seneste års prisstigninger på ejendomsmarkedet.

Også den internationale ejendomsrådgiver og -mægler Cushman & Wakefield, der herhjemme har Cushman & Wakefield Red som partner, ser Danmark som et godt sted at investere og anbefaler Danmark, hvis man som ejendomsinvestor i Europa gerne vil se sine penge yngle mest muligt.

Heimstaden kaster sig over udviklingsprojekt i Roskilde

Udenlandske investorer føler sig trygge i Danmark

Blackrock gør klar til yderligere opkøb i Danmark

Blackrock fortsætter nordisk investeringsoffensiv

Cushman & Wakefield: Danmark er mere attraktiv for investorer end resten af Europa

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier