By & Havn opruster inden for udlejning

Ikke kun salg af grunde, men også udlejning af lejemål, der kan skabe den type liv, byudviklingsselskabet går efter, er på dagsordenen for By & Havns nye direktør. (Opdateret.)
Foto: PR
Foto: PR

(Artikel opdateret kl. 12.45 med ny information nederst.)

Ved at tilbagekøbe underetagerne i helt nyopførte boligbyggerier i Nordhavn i København vil byudviklingsselskabet By & Havn styre, hvordan der skabes liv og stemning omkring byggerierne.

Det er svært at stille præcise krav til projektudviklerne om at skabe liv og stemning, men med den nye model, der er inspireret af erfaringer fra Hamburg, er det allerede lykkedes af få cafeer ind som lejere, siger selskabets nytiltrådte adm. direktør Anne Skovbro i et interview med Børsen.

"Hvis du først har solgt, har du ikke den samme kontrol over det. Og vi er optaget af, at der kommer nogle stueetager med noget liv i, og at der kommer noget lokal service. Så vi vil sikre, at det bliver lejet ud. Når man flytter ind i et kvarter, så vil man selvfølgelig gerne have en god bolig. Men man har altså også en forventning om, at der er noget service, dagligvarebutikker osv.," siger hun.

By & Havn er derfor på vej med at stifte et særskilt selskab, der skal stå for udlejningen, fremgår det af artiklen.

Over for EjendomsWatch oplyser virksomheden dog, at oprettelsen af selskabet, der er ejet sammen med kapitalforvalteren NREP, er sket tilbage i 2015.

Anne Skovbro siger samtidig i interviewet, at By & Havn snart ikke har flere områder at udvikle, og at man derfor skal i gang med udviklingen af den yderste del af Nordhavn. I Nordhavn er ambitionen usvækket 40.000 indbyggere og 40.000 arbejdspladser.

"Vi kan sagtens håndtere den gæld, der er" 

Jeudan vil investere 1,6 mia. kr. i PWC-domicil

Pensam og By & Havn sælger luksusbyggeri i Nordhavn

Udviklerduo kaster sig over boligbyggeri i Nordhavn 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også