Tal viser: Kramer har udviklet hovedstaden for 40 mia. kr.

"Det er svært ikke at være en smule stolt af det," siger den afgående direktør for By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, om sine resultater gennem 14 år på pinden.
Afgående direktør for By & Havn Jens Kramer. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Afgående direktør for By & Havn Jens Kramer. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Den ukronede byggekonge af København også kendt som Jens Kramer Mikkelsen har ikke fået betegnelsen "Kramers kraner" for ingenting. Det underbygger tal fra erhvervsmægler Sadolin & Albæk, som Børsen har fået udarbejdet.

Opgørelsen viser, at den tidligere socialdemokratiske borgmester igennem sine 14 år som direktør for By & Havn har stået for byudvikling af hovedstaden for 38-40 mia. kr.

"Det er svært ikke at være en smule stolt af det. Især når jeg tænker på, hvor byen var for bare 30 år siden, hvor folk nærmest flygtede for at komme ud af København. I dag stiger befolkningstallet voldsomt år for år, og det stiller selvfølgelig krav til byudviklingen i de kommende år. Jeg er glad for at kunne sige, at jeg har været med," siger Jens Kramer Mikkelsen på 66 år til Børsen.

Kramers præstationer er beregnet på baggrund af salgstal fra By & Havn, som Sadolin & Albæk har bearbejdet og værdiansat ud fra nutidspriser. Tallene tager afsæt i, at By & Havn har solgt 1,2 millioner etagemeter i Ørestad og 500.000 etagemeter i Nordhavn. Hertil kommer godt 100.000 etagemeter i primært Sluseholmen. Det svarer til værdien af Storebæltsbroen opgjort i nutidspriser, lyder det.

Ny By & Havn-direktør: "Jeg glæder mig"

By & Havn-formand vil have en Kramer-klon

Kramers arvtager skal være musikalsk anlagt

Jens Kramer Mikkelsen fratræder som chef for By & Havn

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også