Medie: Salg af detailkæde indbragte små 100 mio. kr.

Sidste års salg af isenkræmmerkæden Inspiration til Imerco slår igennem i resultatet hos fynske Niels Thorborg og hans selskab 3C Group, skriver Børsen.
Imerco-kæden overtog store dele af Inspiration-kæden sidste år. | Foto: Ritzau Scanpix/Gorm Branderup
Imerco-kæden overtog store dele af Inspiration-kæden sidste år. | Foto: Ritzau Scanpix/Gorm Branderup

Den fynske erhvervsmand Niels Thorborg, der blandt andet står bag udlejningsfirmaet L'easy og en række ejendomme, løftede i 2017 omsætningen fra 1,4 til 1,6 mia. kr., mens resultatet før skat for første gang har passeret 600 mio. kr., skriver Børsen.

Bundlinjen påvirkes dog af en ekstraordinær avance på 97 mio. kr. fra salget af dele af isenkræmmerkæden Inspiration til Imerco, som er kontrolleret af den mangeårige ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt. Et salg, der først faldt på plads, da Niels Thorborg over for konkurrencemyndighederne forpligtede sig til at etablere en ny isenkræmmerkæde, der blev til Værsgo-kæden med 24 butikker.

"Vi aflægger ikke regnskab for Værsgo før efter 2018, og indtil da gør vi alt, hvad vi kan for at drive kæden så godt som muligt. Men jeg kan godt løfte sløret for, at det er et svært marked, for dansk detaiilhandel er udfordret," siger Niels Thorborg til Børsen.

Senere i år åbner han det nybyggede Hotel Odeon med 234 værelser i Odense, og hans samlede ejendomsportefølje har en værdi af omkring 3 mia. kr., skriver avisen.

Imerco åbner 37 af ny slags butikker – flere er på vej

Medie: Salg af L'easy-milliardærs livsværk går ind i afgørende fase

Konkurrenter hilser nyt Odense-hotel velkommen 

Værsgo er navnet på ny dansk butikskæde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også