Medie: Salg af L'easy-milliardærs livsværk går ind i afgørende fase

Feltet af kapitalfonde, der vil købe sig ind i Niels Thorborgs koncern, er snævret ind. Udvalget er dog ikke helt så stort som håbet, skriver Insidebusiness.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Hansen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Hansen

Den fynske koncern 3C Retail med detailkæmpen L'easy har i mange år været et ombejlet emne blandt de store kapitalfonde. Derfor var det naturligt, at ejer og stifter Niels Thorborg i sensommeren 2017 bad sin mangeårige bankforbindelse Nordea undersøge markedet for potentielle medejere, der kunne hjælpe den velindtjenende virksomhed videre.

Ifølge Insidebusiness' oplysninger blev anden budrunde afsluttet i fredags, og dermed sidder Nordea og Thorborg netop nu og vurderer buddene fra de enkelte fonde.

Her er dog ikke helt så mange bydere tilbage, som Nordea havde håbet på. Flere af de store fonde som CVC, EQT og Lone Star har således meldt fra, da man umiddelbart ikke er tryg ved ideen om, at man fremover skal kæmpe med finansiel regulering samt de krav, som låneudbydere som L'easy kan blive ramt af de kommende år.

En af de kapitalfonde, der fortsat lurer på at blive medejer af 3C Retail, er giganten Permira. Ifølge Insidebusiness' oplysninger er den London-baserede fond en af de potentielle købere, der ikke er skræmt af idéen om at transformere den fynske koncern fra udelukkende at sælge produkter til også tage finansiering af kunderne på egne bøger.

Også det nystartede hold hos revisionsgiganten EY kan ifølge Insidebusiness' oplysninger mønstre en køber, der fortsat er med i kampen om blive medejer af 3C-gruppen.

Niels Thorborg investerer i boligprojekt i Odense

Konkurrenter hilser nyt Odense-hotel velkommen

Værsgo er navnet på ny dansk butikskæde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Martin Kibsgaard Jensens Blue Capital tjener godt på erhvervsejendomme. Hans forventning fra december om et rekordresultat holdt stik.

Blue Capital lander rekordår

For abonnenter