Svenskere købte for 27 mia. kr. danske ejendomme i 2017

Dataudtræk viser, at svenske ejendomsinvestorer dominerede det danske ejendomsmarked sidste år. Landechefen for ejendomsinvestoren Niam siger, at man er parat til at opkøbe for yderligere 4-5 mia. kr. de næste år.
København, Danmarks hovedstad. | Foto: PR
København, Danmarks hovedstad. | Foto: PR

Et dataudtræk fra Sadolin & Albæk viser, at svenske ejendomsinvestorer sidder massivt på det danske ejendomsmarked. I 2017 stod de for opkøb af ejendomme for 27 mia. kr., svarende til ca. en tredjedel af det samlede investeringsvolumen inden for det professionelle ejendomsmarked, skriver Børsen.

Alene i begyndelsen af i år har de svenske investorer gaflet ejendomme for 5,2 mia. kr. Det er især navne som Heimstaden, Klövern, Wihlborgs, Castellum og Niam, der opererer på det danske marked.

"De svenske investorer har gjort det fantastisk på hjemmebane og synes måske, at der er lidt høje priser og lejeniveauer i Sverige. Så er de begyndt at kigge sig lidt omkring uden for landets grænser. I Danmark er der lavere priser og gode finansieringsmuligheder," siger Kristian Krogh, der er ejendomsinvestoren Niams landechef i Danmark, til Børsen.

Siden han fik ansvaret for den danske del af forretning i 2011, har Niam købt danske ejendomme for 11 mia. kr. og solgt ejendomme for ca. 4 mia. kr. Han fortæller, at koncernen ”sagtens” kan ende med at investere yderligere 4-5 mia. kr. i det danske ejendomsmarked hen over de næste 3-4 år.

De seks største svenske aktører sidder i dag med ejendomsværdier i Danmark for samlet 42 mia. kr., viser udtrækket. Ingen sprogbarriere og stabilitet i den danske økonomi og samfund er blandt årsagerne til interessen fra nabolandet, mener Kristian Krogh.

2018 starter i fuld fart på markedet for erhvervsejendomme

Svensk investor: Vi får et smørhul i Kolding

Nykredit udråber København som billigste hovedstad i Skandinavien

Colliers: Afkastjagt vil bringe asiatiske penge til Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også