EjendomsWatch

2018 starter i fuld fart på markedet for erhvervsejendomme

For andet kvartal i træk overstiger den danske investeringsvolumen de andre nordiske landes. Afmatning i det svenske marked er en fordel for Danmark, siger erhvervsejendomsrådgiver CBRE's investeringsdirektør.

Foto: Colliers

2018 er skudt i gang i højt tempo på det danske ejendomsmarked.

Nye tal fra CBRE viser, at investeringsvolumen i Danmark i første kvartal af 2018 lå på 16,3 mia. kr. Det er en stigning på 20 pct. sammenholdt med første kvartal året før.

Det er andet kvartal i træk, at den danske investeringsvolumen overstiger de andre nordiske landes, og mens den danske volumen er steget, er Sveriges, som normalt er den største nordiske spiller, gået tilbage med knap 50 pct. i forhold til første kvartal 2017.

"Afmatningen i det svenske marked til fordel for det danske marked, vidner om en svensk ejendomscyklus, der er anderledes end den danske. Det svenske marked er i øjeblikket præget af større risiko end det danske, hvorfor vi ser, at svenske investorer retter deres investeringer mod det danske marked," udtaler Mikael Glud, direktør for CBRE's investeringsafdeling, i en meddelelse.

Afmatningen i det svenske marked til fordel for det danske marked.

Mikael Glud, direktør for CBRE's investeringsafdeling

Investeringsvolumen i Danmark udgør med de nye tal 28 pct. af den samlede nordiske volumen, mens den svenske udgør 25 pct.

Tallene viser også, hvem det er, som har haft tegnedrengen fremme i det danske ejendomsmarked:

"Andelen af udenlandske investorer i Danmark udgør 56 pct., heraf er hele 40 pct. svenske investorer, mens de udgør hele 60 pct. af volumen i København. Det er meget markant. I hele 2017 udgjorde de svenske investorer 25 pct. af volumen i hele Danmark," uddyber Mikael Glud.

Den danske investeringsvolumen er 61 pct. højere end det femårige gennemsnit for første kvartal fra 2013-2017, skriver CBRE.

2017-tendensen fortsætter

Tendensen i analysen underbygger udviklingen i det danske ejendomsmarked i 2017, hvor ca. 55 pct. af handlerne med investeringsejendomme skete med udenlandske investorer, ifølge tal fra erhvervsmægleren Sadolin & Albæk. Det var en stigning på 10 procentpoint fra 45 pct. i 2016, hvilket betød, at 2017 satte rekord på andelen af udenlandske investeringer på det danske ejendomsmarked, konkluderede mæglerhuset.

Ifølge tal fra erhvervsmægleren Red Cushman & Wakefield satte 2017 helt overordnet en ny rekord for ejendomshandler i Danmark, der samlet endte på samlet 92 mia. kr. Det er en stigning på 35 pct. i forhold til året før, skrev mæglerfirmaet i en analyse.

Om 2017 konkluderede CBRE i en lignende analyse, at Danmark med handler for 95 mia. kr. i 2017 stod for næsten en tredjedel af den samlede transaktionsvolumen for hele året i Norden. Kun overgået af Sverige med lige over 100 mia. danske kr.

CBRE: Danmark sluttede 2017 som størst i Norden

CBRE: Transaktioner for 93 mia. kr. i 2017

Cushman & Wakefield Red: Danske ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017

Udenlandske investorer sætter rekord i Danmark

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier