EjendomsWatch

Erhvervsminister nedtoner risikoen for spekulation med pantebreve

Brian Mikkelsen (K) var torsdag i samråd om risikoen for handel med pantebreve i ejendomsbranchen. Han tager emnet alvorligt, men ser ikke en gentagelse af mønstrene op til finanskrisen. Udvalgsformand efterlyser redegørelse fra Finanstilsynet.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) gjorde det på et samråd torsdag klart, at spekulation med pantebreve ikke umiddelbart bliver betragtet som en stor risiko, selvom flere kendte ejendomsspekulanter har gjort comeback i ejendomsbranchen. Det skriver Børsen.

"De metoder, som blev brugt før finanskrisen, kan ikke gentage sig. Man kan ikke lave en pantebrevskarrusel. Der er en helt anden form for opmærksomhed. Man skal selvfølgelig passe på med at udtale sig fuldstændig skråsikkert, for der kan selvfølgelig altid opstå nogle hjørner, man ikke er helt opmærksomme på, men jeg vil komme med den vurdering, at vi ikke har det mønster, som vi har set før," sagde han på samrådet ifølge Børsen.

Baggrunden for samrådet er blandt andet den tidligere ejendomsspekulant Kenneth Schwartz Thomsen, som var blevet direktør i en række selskaber, der handler ejendomme på tvangsauktion for hurtigt at sælge dem videre til langt højere priser. Flere af ejendommene var finansieret med pantebreve, som man også så det op til finanskrisen. Disse pantebreve tilhørte selskaber, der havde forbindelse til en anden kendt spekulant, René Müller.

Det var formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Morten Bødskov (S), der havde indkaldt til samrådet for at få erhvervsministeren til at svare på, om værnet mod spekulanter er godt nok, og om lovgivningen har brug for at blive revideret. Han var ikke tilfreds med ministerens svar.

"Jeg synes godt, at erhvervsministeren kunne have været lidt mere aktiv. Selvom det her er i det små, så er mønstrene langt hen ad vejen lige så bekymrende, som vi har set tidligere, så der er god grund til, at vi får den redegørelse fra Finanstilsynet," sagde Morten Bødskov efter samrådet til Børsen.

S kalder minister i samråd efter spekulant-comeback på boligmarkedet

Erhvervsminister følger risikoråd halvdelen ad vejen – banker får nyt kapitalkrav

Vagthund ser grund til særlig fokus på ejendomsmarkedet

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier