EjendomsWatch

S kalder minister i samråd efter spekulant-comeback på boligmarkedet

Efter at Børsen har kunnet fortælle, at flere kendte spekulanter fra tiden op til finanskrisen er tilbage på ejendomsmarkedet, trækker Socialdemokratiet erhvervsministeren i samråd.

44-årige Kenneth Schwartz Thomsen blev kendt og berygtet for spektakulær ejendomsspekulation under finanskrisen. | Foto: Jeppe Carlsen/Scanpix

Socialdemokratiet trækker nu erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i samråd, skriver Børsen.

Det sker efter, at avisen har kunnet fortælle, at de tidligere spekulanter fra tiden op til finanskrisen Kenneth Schwartz Thomsen og René Müller er tilbage på ejendoms- og pantebrevsmarkedet. Det er konkret Morten Bødskov (S), der er formand for Folketingets erhvervsudvalg, som kalder ministeren i samråd.

"Vi vil indkalde erhvervsministeren i samråd for at få hans vurdering af, hvad det er for en udvikling, vi ser nu, og vi vil bede ham om at få Finanstilsynet til at komme med en vurdering af, hvordan det her pantebrevsmarked udvikler sig, således at vi kan få fuldkommen sikkerhed for, at det vi så, der var med til at trække dansk økonomi i grus sidst, det ikke sker igen," siger Morten Bødskov til Børsen.

Han peger på, at man med de to spekulanters comeback på ejendomsmarkedet ser de samme tegn, som man gjorde op til finanskrisen i 2007-08.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite FinansWatch.)

Berygtet ejendomsspekulant er tilbage i markedet

Endnu en af finanskrisens spekulanter er i gang igen

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier