EjendomsWatch

S kalder minister i samråd efter spekulant-comeback på boligmarkedet

Efter at Børsen har kunnet fortælle, at flere kendte spekulanter fra tiden op til finanskrisen er tilbage på ejendomsmarkedet, trækker Socialdemokratiet erhvervsministeren i samråd.

44-årige Kenneth Schwartz Thomsen blev kendt og berygtet for spektakulær ejendomsspekulation under finanskrisen. Foto: Jeppe Carlsen/Scanpix

Socialdemokratiet trækker nu erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i samråd, skriver Børsen.

Det sker efter, at avisen har kunnet fortælle, at de tidligere spekulanter fra tiden op til finanskrisen Kenneth Schwartz Thomsen og René Müller er tilbage på ejendoms- og pantebrevsmarkedet. Det er konkret Morten Bødskov (S), der er formand for Folketingets erhvervsudvalg, som kalder ministeren i samråd.

"Vi vil indkalde erhvervsministeren i samråd for at få hans vurdering af, hvad det er for en udvikling, vi ser nu, og vi vil bede ham om at få Finanstilsynet til at komme med en vurdering af, hvordan det her pantebrevsmarked udvikler sig, således at vi kan få fuldkommen sikkerhed for, at det vi så, der var med til at trække dansk økonomi i grus sidst, det ikke sker igen," siger Morten Bødskov til Børsen.

Han peger på, at man med de to spekulanters comeback på ejendomsmarkedet ser de samme tegn, som man gjorde op til finanskrisen i 2007-08.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite FinansWatch.)

Berygtet ejendomsspekulant er tilbage i markedet

Endnu en af finanskrisens spekulanter er i gang igen

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier