EjendomsWatch

S kalder minister i samråd efter spekulant-comeback på boligmarkedet

Efter at Børsen har kunnet fortælle, at flere kendte spekulanter fra tiden op til finanskrisen er tilbage på ejendomsmarkedet, trækker Socialdemokratiet erhvervsministeren i samråd.

44-årige Kenneth Schwartz Thomsen blev kendt og berygtet for spektakulær ejendomsspekulation under finanskrisen. Foto: Jeppe Carlsen/Scanpix

Socialdemokratiet trækker nu erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i samråd, skriver Børsen.

Det sker efter, at avisen har kunnet fortælle, at de tidligere spekulanter fra tiden op til finanskrisen Kenneth Schwartz Thomsen og René Müller er tilbage på ejendoms- og pantebrevsmarkedet. Det er konkret Morten Bødskov (S), der er formand for Folketingets erhvervsudvalg, som kalder ministeren i samråd.

"Vi vil indkalde erhvervsministeren i samråd for at få hans vurdering af, hvad det er for en udvikling, vi ser nu, og vi vil bede ham om at få Finanstilsynet til at komme med en vurdering af, hvordan det her pantebrevsmarked udvikler sig, således at vi kan få fuldkommen sikkerhed for, at det vi så, der var med til at trække dansk økonomi i grus sidst, det ikke sker igen," siger Morten Bødskov til Børsen.

Han peger på, at man med de to spekulanters comeback på ejendomsmarkedet ser de samme tegn, som man gjorde op til finanskrisen i 2007-08.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite FinansWatch.)

Berygtet ejendomsspekulant er tilbage i markedet

Endnu en af finanskrisens spekulanter er i gang igen

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier