Staten melder om stor interesse for Aarhus-karré

Freja Ejendomme sætter en hel karré til salg i samarbejde med Sadolin & Albæk. Udviklingsmulighederne i bygningerne har allerede tiltrukket sig stor opmærksomhed blandt investorer.
Foto: PR
Foto: PR

Freja Ejendomme har sat en karré i Willemoesgade på Trøjborg i Aarhus til salg i samarbejde med Sadolin & Albæk, skriver statens ejendomsselskab. Ejendommen rummer flere bygninger, der kan transformeres og åbner samtidig mulighed for nybyggeri.

Karréen har et grundareal på lige under 12.000 kvm, og Freja forventer en bebyggelsesprocent i omegnen af 140-165. Der er stor interesse for ejendommen, der ligger tæt på Aarhus Universitet og midtbyen.

"Vi har haft en god proces og en frugtbar dialog med Aarhus Kommune om, hvordan vi kan udvikle ejendommen, så vi får spændende udadvendte funktioner og nye boliger til Trøjborg. Vi har også holdt et parallelopdrag med fire arkitektfirmaer. Her blev tegnestuerne bedt om at komme med deres bud på, hvordan man kan transformere udvalgte eksisterende bygninger og samtidig tilføje nybyggeri, som passer til stedets ånd. Det har været en spændende proces, siger Lisbeth Nørskov Poulsen, udviklingschef i Freja Ejendomme, i meddelelsen.

Willemoesgadekarréen blev opført i begyndelsen af år 1900 og var i sine første leveår et bryggeri. Siden blev ejendommen købt af margarineproducenten Otto Mønsted. Igennem årene har ejendommen ændret omfang, karakter og funktion flere gange og har senest huset Aarhus Universitet. På trods af skiftende omdannelser og transformationer er det lykkedes at bevare et sammenhængende udtryk for hele karréen.

"Vi har sendt informationer ud til en del seriøse investorer, herunder også et par internationale investorer. Vi oplever, at der er stor interesse for ejendommen, fordi du får chancen for at udvikle et kvarter helt fra bunden i et attraktivt område inden for Ringgaden. Ja, vi har nærmest oplevelsen af, at investorerne står i kø," siger Carsten Gørtz Petersen, partner og direktør i Sadolin & Albæk, der varetager salget af ejendommen, i meddelelsen.

Senest den 26. april skal alle interesserede investorer komme med et bud til Sadolin & Albæk, der håndterer processen. I midten af maj forventer Freja at udvælge, hvilke investorer de ønsker at gå i videre forhandlinger med.

Arkitekt træder ind i Frejas bestyrelse

222 nyopførte boliger på Aarhus Ø solgt et år før indflytning

Freja Ejendomme leverer et trecifret millionoverskud - men tilbagegang

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også