EjendomsWatch

Lego-pengetank spejder efter nye ejendomsmarkeder

Kirkbi kigger på nye ejendomsinvesteringer syd for grænsen, fortæller topchef. I øjeblikket har Lego-familiens investeringsselskab fokus på fire markeder.

Søren Thourp, adm. direktør i Kirkbi. | Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Søren Thourp, adm. direktør i Lego-familien Kirk Kristiansens investeringsselskab Kirkbi, fortæller til Børsen, at pengetanken overvejer at udvide sit geografiske aktivitetsområde, når det gælder ejendomsinvesteringer.

I dag er investeringerne i kontor- og boligejendomme koncentreret i de fire områder København, London, München og den tysktalende del af Schweiz.

"Vi er her, fordi det er velregulerede markeder, hvor man kan stole på lejeaftaler, og hvor der er høj likviditet. Noget tilsvarende vil vi også kunne finde i f.eks. andre tyske metropoler," siger Søren Thorup til Børsen.

Blandt Kirkbis investeringer hidtil i 2018 er en trecifret millioninvestering i en kontorejendom i London-bydelen King's Cross. Udmeldingen kommer i forbindelse med præsentationen af Kirkbis 2017-regnskab, der bød på et nettoresultat på 12,7 mia. kr. i 2017, hvilket var et lille fald fra 13,3 mia. kr. i 2016. Egenkapitalen i Kirkbi er nu på små 82 mia. kr. eller godt 85 pct. af aktivmassen. Lego-familiens andel af egenkapitalen er på 76 mia. kr.

Lego-pengetanks samarbejde med boligforening får grønt lys

Lego-pengetank fortsætter sin vækst i ejendomme

Lego-arving beskyldes for plagiering i milliardprojekt

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier