EjendomsWatch

Blackstone overtager ejendomme fra Thylander i trecifret millionhandel

Den amerikanske kapitalforvalter fortsætter sin købeoffensiv i Danmark og overtager ejendomme fra Thylander Gruppen for 800 mio. kr. Den omstridte andelsboligforening Klostergaarden på Østerbro i København er blandt ejendommene i kapitalforvalterens nyindkøbte portefølje. (Opdateret.)

Lars Thylander, direktør i Thylander Gruppen. Foto: PR

(Artikel opdateret 19. marts med tydelig kildeangivelse.)

Ejendomsselskabet Thylander Gruppen har sammen med sine investorer solgt alle ejendomme i gruppens femte fond for omkring 800 mio. kr. til den amerikanske kapitalforvalter Blackstone.

Det skriver erhvervsmediet Insidebusiness.

”Det er korrekt, at vi har solgt samtlige ejendomme i fonden, men vi ønsker ikke at udtale os yderligere i sagen,” lyder fra Lars Thylander, som er direktør i Thylander Gruppen, i en besked til Insidebusiness. Ingen af parterne har ønsket at kommentere yderligere på sagen, oplyser mediet.

Blandt ejendommene, som Blackstone har erhvervet, er den konkursramte andelsboligforening Klostergaarden.

Klostergaarden blev som den første andelsboligforening erklæret konkurs i 2011. Andelsforeningens ejendom blev siden solgt for ca. 180 mio. kr. til TG Partners V, der er en del af Thylander Gruppen. TG Partners V opkrævede en leje svarende til den boligafgift, der var gældende ved stiftelsen af andelsboligforeningen, fremgår det.

Huslejenævnet fastslog sidste år, at lejen var for høj, hvilket Thylander Gruppen var stærkt utilfreds med. Siden lykkedes det ifølge mediet ejendomsselskabet at få medhold i Højesteret, og lejen blev hævet til markedsniveau.

Ifølge EjendomsWatchs oplysninger er der dog tale om, at den retlige efterprøvelse af netop dette spørgsmål fortsat verserer ved Østre Landsret.

Nu er ejendommen afsat til Blackstone, der er i færd med en større opkøbsoffensiv i Danmark.

Thylander parat til retssag efter tvist med lejer

Blackstone fortsætter opkøbsoffensiv i Danmark

"Investortyper som Blackstone synes at have zoomet ind på det nordiske marked"

Tidligere tvangsauktion lander i hænderne på Lars Larsen

København er magnet for ejendomsinvesteringer i Norden

 

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier