EjendomsWatch

Heimstaden køber for yderligere 340 mio. kr. i Valby

Det svenske ejendomsselskab køber igen op i København. Denne gang er der tale om en boligejendom med 105 boliger på 9500 kvm. London-investor sælger ud. (Opdateret.)

Foto: Google

(Artikel opdateret 18. februar med yderligere oplysninger.)

Kapitalforvalteren Keystone Investment Management sælger på vegne af London-investoren Europa Capital boligejendommen Valsehuset i Valby i København til svenske Heimstaden for en pris, som ifølge Heimstaden udgør 340 mio. kr.

Valsehuset ligger i Valby Maskinfabrik-området og rummer 105 lejligheder og er på ca. 9500 kvm. Handlen blev gennemført og afsluttet i slutningen af 2017, fremgår det.

"Valby er et af Københavns mest voksende områder. I de senere år har vi formået at købe mange ejendomme i området, hvilket giver os administrative fordele. Ejendommen er bygget i høj kvalitet tæt på transport, skoler, indkøbsmuligheder og caféer og passer godt ind i vores portefølje," udtaler Magnus Nordholm, viceadm. direktør i Heimstaden, i en meddelelse.

Offentliggørelsen af købet sker syv dage efter, at Heimstaden meddelte, at man havde opkøbt ejendomsprojekter i både Valby og på Teglholmen i København.

I Valby købte svenskerne to ejendomsprojekter med henholdsvis 189 studieboliger og 195 ejerlejligheder i den nye bydel Grønttorvet. På Teglholmen i København SV var der tale om en projektejendom med 105 lejligheder.

Den samlede købssum for de i alt 34.000 kvm og 489 lejligheder lød på til knap 1,2 mia. kr.

Dengang var det projektudvikleren FB Gruppen som stod bag salget.

Heimstaden var i 2017 den største udenlandske investor på det danske ejendomsmarked med opkøb for i omegnen af 10 mia. kr.

Gorrissen Federspiel har været Heimstadens rådgiver på begge handler.

Keystone Investment Management oplyser at have 440 mio. euro (godt 3,2 mia. kr.) under forvaltning og er ejet af erhvervsmægleren Sadolin & Albæk samt af partnerne Morten Schultz og Mette Eriksen.

Boligejendomme i København solgt for 1,2 mia. kr. til Heimstaden

Heimstaden fortsætter opkøbstogt med 27.000 kvm boliger

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier