Tal-troldmand og hobbyinvestor i millionhandel med ejendomskæmpe

Ejendomsinvestor med flere københavnske ejendomme i porteføljen sælger en boligejendom med 22 lejligheder til opkøbsivrig svensk investor. Sælger har allerede skudt gang i nye investeringer, men råder andre til forsigtighed.
Ejendomsinvestor Nikolaj Magne Larsen. | Foto: Presse
Ejendomsinvestor Nikolaj Magne Larsen. | Foto: Presse

22 lejligheder i en ejendom på Frederikssundsvej mellem Brønshøj og Husum er netop solgt til det svenske ejendomsselskab Heimstaden, som er kontrolleret af den norske rigmand Ivar Tollefsen.

Sælger er Hellerup-investoren Nikolaj Magne Larsen, der i det seneste årsregnskab for ejendommen har bogført værdien til 68 mio. kr.

"Det er gået meget stærkt det hele, for markedet er steget meget hurtigere, end jeg troede, det ville. Jeg lagde en forretningsplan for nogle år siden, da jeg købte ejendommen, hvor jeg sagde, at hvis den fik den værdi, som ejendommen nu har fået, så ville jeg sælge," siger Nikolaj Magne Larsen til EjendomsWatch uden dog at ville kommentere den præcise salgspris.

"Jeg er tilfreds med handlen," fortsætter han.

Nikolaj Magne Larsen er udover at være "hobbyinvestor" også adm. direktør i Herning-virksomheden Re-Match, der har udviklet en metode til at genbruge kunstgræsbaner, og sidder samtidig i bestyrelsen for online-butikken Munin, der sælger sportsudstyr.

Her beskrives han som en "troldmand med tal" med en fortid i den engelske bankverden.

Lå på markedet i et år

Hos Colliers International forklarer erhvervsmægler Kristian Rikard Reseke, der har ageret sælgers rådgiver, at der har været en "rigtig god" interesse for en sådan portefølje af restejerlejligheder, men at den grundet "teknikaliteter" kom til at ligge på markedet i knap et år.

"Vi fandt meget hurtig en køber til porteføljen," siger Kristian Rikard Reseke til EjendomsWatch og forklarer, at der udover Heimstaden har været interesse fra fire andre seriøse købere.

Kristian Rikard Reseke forklarer, at salgsporteføljen oprindeligt bestod af 26 lejligheder til en salgspris på 60 mio. kr., men at porteføljen senere skrumpede til 22 boliger og en salgspris på 55 mio. kr., da Nikolaj Magne Larsen i salgsperioden valgte at sælge enkelte lejligheder fra særskilt.

Men om prisen er landet på 55 mio. kr., ønsker erhvervsmægleren ikke at være præcis omkring.

"Den er ikke blevet handlet til udbudsprisen, men det har ikke været særlig langt derfra. Den blev udbudt til et afkast på 3,25 pct., men sælger har givet noget rabat," siger han.

Ifølge Kristian Rikard Reseke er interessen for boligejendomme udenfor det centrale København blevet større de sidste par år.

"Der viser sig en klar trend. Investorerne er langt mindre skeptiske, end de før har været, og er i højere grad begyndt at omfavne områder som Brønshøj og Husum, mere end tidligere," siger han.

På udkig efter noget nyt

Nikolaj Magne Larsen, hvis ejendomsportefølje tæller boliger på Dyrkøb og Mikkel Bryggers Gade i København K og Ingerslevsgade i København V, kunne for nylig føje en række boliger på Kastanie Allé i Vanløse til sin portefølje.

"Jeg er altid på udkig efter noget mere, men jeg er begyndt at bevæge mig længere væk fra det centrale København. Jeg vil samtidig heller ikke for langt ud, for hvis markedet vender, så er det dér, man brænder fingrene først," siger han og tilføjer:

"Det handler om at finde nogle ejendomme, hvor prisen endnu ikke har nået samme prisstigninger som i det indre København."

Frederikssundsvej 261-267 i Brønshøj | Foto: Colliers International
Frederikssundsvej 261-267 i Brønshøj | Foto: Colliers International

Nikolaj Magne Larsen forklarer, at det særligt er områder som Vanløse, Valby og Brønshøj, han har i kikkerten.

"Jeg leder primært efter små familielejligheder, og jeg kan sagtens leve med ikke at eje hele ejendommen. Restlejligheder er helt fint," siger han.

Tør ikke spå om priser

Selvom Nikolaj Magne Larsen har været i ejendomsgamet i mange år, føler han sig ikke mere sikker af den grund.

"Jeg skal ikke spå om priserne går op eller ned, for jeg har været forkert på den før, hvor jeg har sagt, at nu kunne markedet ikke stige mere, men så steg det alligevel," siger han. 

Ifølge ham er der særligt én ting, man skal have for øje, hvis man som privatinvestor vil forsøge sig på ejendomsmarkedet.

"Hvis du har en tidshorisont på 10 år, så er der ikke den store risiko ved at eje ejendomme. Så længe du kan gå gennem finansielle kriser og betale dine renter og afdrag, så skal boligmarkedet nok komme sig, men hvis du har en lille tidshorisont og en spinkel økonomi, skal du passe på," siger han og tilføjer:

"For mig har det altid været en hobby, men jeg synes da, at jeg har været rimelig heldig og tjent en god skilling på det."

Med Heimstadens seneste opkøb fortsætter det børsnoterede svenske selskab sin ekspansion i Danmark, hvor porteføljen overstiger 11 mia. kr. og dermed har gjort selskabet til den mest aktive udenlandske investor i Danmark i øjeblikket.

I en handel til 2,9 mia. kr. overtog Heimstaden tidligere i år omkring 1500 boligenheder uden for Københavnsområdet, som hidtil havde været ejet af den amerikanske kapitalforvalter Ares Management, og for nylig gjaldt det luksuslejligheder, hvor pensionskassen Pensam var sælgende part.

Heimstaden køber for 680 mio. kr. af Pensam-selskab

Heimstaden køber 209 kollegieværelser i København

Heimstaden-topchef: København stadig langt billigere end Stockholm

Svensk investor køber danske boligejendomme for 2,9 mia. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også