EjendomsWatch

Svensk investor køber danske boligejendomme for 2,9 mia. kr.

Svenske Heimstaden køber op i Storkøbenhavn, Aarhus, Odense, Trekantsområdet og på Sjælland i en handel, der omfatter over 1500 boliger.

Foto: PR

Den svenske ejendomsinvestor Heimstaden har i en af sine hidtil største handler i Danmark indgået aftale om at købe en portefølje af ejendomme uden for København.

"Hele bestanden inklusive byggeprojekter omfatter 1546 boligenheder fordelt på ca. 151.000 kvm," skriver selskabet, der er børsnoteret i Stockholm.

Boligerne er fordelt på i alt 26 bestående ejendomme samt fire boligprojekter under opførelse. Fem ligger i Storkøbenhavn, fem i Aarhus, otte i Odense, otte på Sjælland og fire i Trekantsområdet.

Købsprisen er opgjort til 2925 mio. kr. og finansieres af Heimstaden og realkreditlån, fremgår det.

Det er den amerikanske kapitalforvalter Ares Management, der sælger ejendommene, som erhvervsmægleren Sadolin & Albæk har været formidler af.

"Porteføljen, som Ares Management tilbyder, opfylder vores ønskemål godt og giver os en meget interessant eksponering mod to spændende steder, Aarhus og Odense," lyder det fra Heimstadens viceadm. direktør Magnus Nordholm i en pressemeddelelse.

Rådgiver for Heimstaden har været Gorrissen Federspiel.

Heimstaden fortsætter sit opkøbstogt til Lyngby

Heimstaden køber københavnske boligprojekter for 790 mio. kr.

Heimstaden kaster 1,2 mia. kr. efter nybyggeri i København 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier