EjendomsWatch

Antallet af tomme kvadratmeter ligger stadig på et lavt niveau

Den økonomiske tomgang er faldet fem kvartaler i træk, men faldet flader ud, viser de seneste tal.

Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark.

I det seneste kvartal er antallet af investeringsejendomme, der rummer tomme kvadratmeter, uændret 8,3 pct., oplyser Ejendomsforeningen Danmark i sin nye markedsstatistik, der offentliggøres onsdag.

"Vi fastholder det niveau for den økonomiske tomgang, som vi så i sidste kvartal. Ejendomsinvestorerne kan se frem mod en afslutning på 2017, hvor den økonomiske tomgang holder det lavere niveau, der er opnået med de kvartalsvise fald, som vi har set siden april sidste år,” siger Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark, i en kommentar til statistikken.

Den stigende omsætning i landets butikker og en øget kontorbeskæftigelse taler for fortsat stigende efterspørgsel efter erhvervslejemål, og det danner grundlag for et yderligere fald i tomgangen for investeringsejendomme, påpeger han.

Den økonomiske tomgang for kontorsektoren fortsætter med at falde for femte kvartal i træk. Faldet er dog ganske svagt på 0,049 procentpoint i forhold til forrige kvartal, men sammenlignet med oktober 2016 er tomgangen faldet 1,0 procentpoint. Med en økonomisk tomgang på 11,2 procent har kontorejendomme fortsat den højeste økonomiske tomgang blandt de målte sektorer butik, industri, bolig og andet erhverv, hedder det.

"Tomgangen for kontor er, på trods af kvartalsvise fald, stadig på et lidt højt niveau sammenlignet med de andre sektorer. Efterspørgslen på kontorlokaler har endnu ikke slået helt igennem i forhold til et større udbud. Det gælder i Hovedstadsregionen, særligt områderne Københavns omegn og Nordsjælland, hvor der endnu er potentiale for mere udlejning," siger Morten Marott Larsen.

Til gengæld falder den økonomiske tomgang for kontor mest i de to største byer København og Aarhus med henholdsvis 1,1 procentpoint og 0,7 procentpoint, fremgår det.

Ejendomsinvestorer indstiller sig på dårligere tider

Færre ejendomme står ubenyttede hen

Ejendomsinvestorer skruer ned for optimismen

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier