EjendomsWatch

Antallet af tomme kvadratmeter ligger stadig på et lavt niveau

Den økonomiske tomgang er faldet fem kvartaler i træk, men faldet flader ud, viser de seneste tal.

Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark. | Foto: Jesper Blæsild

I det seneste kvartal er antallet af investeringsejendomme, der rummer tomme kvadratmeter, uændret 8,3 pct., oplyser Ejendomsforeningen Danmark i sin nye markedsstatistik, der offentliggøres onsdag.

"Vi fastholder det niveau for den økonomiske tomgang, som vi så i sidste kvartal. Ejendomsinvestorerne kan se frem mod en afslutning på 2017, hvor den økonomiske tomgang holder det lavere niveau, der er opnået med de kvartalsvise fald, som vi har set siden april sidste år,” siger Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark, i en kommentar til statistikken.

Den stigende omsætning i landets butikker og en øget kontorbeskæftigelse taler for fortsat stigende efterspørgsel efter erhvervslejemål, og det danner grundlag for et yderligere fald i tomgangen for investeringsejendomme, påpeger han.

Den økonomiske tomgang for kontorsektoren fortsætter med at falde for femte kvartal i træk. Faldet er dog ganske svagt på 0,049 procentpoint i forhold til forrige kvartal, men sammenlignet med oktober 2016 er tomgangen faldet 1,0 procentpoint. Med en økonomisk tomgang på 11,2 procent har kontorejendomme fortsat den højeste økonomiske tomgang blandt de målte sektorer butik, industri, bolig og andet erhverv, hedder det.

"Tomgangen for kontor er, på trods af kvartalsvise fald, stadig på et lidt højt niveau sammenlignet med de andre sektorer. Efterspørgslen på kontorlokaler har endnu ikke slået helt igennem i forhold til et større udbud. Det gælder i Hovedstadsregionen, særligt områderne Københavns omegn og Nordsjælland, hvor der endnu er potentiale for mere udlejning," siger Morten Marott Larsen.

Til gengæld falder den økonomiske tomgang for kontor mest i de to største byer København og Aarhus med henholdsvis 1,1 procentpoint og 0,7 procentpoint, fremgår det.

Ejendomsinvestorer indstiller sig på dårligere tider

Færre ejendomme står ubenyttede hen

Ejendomsinvestorer skruer ned for optimismen 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier