EjendomsWatch

Høje byggepriser presser nye boliginvesteringer

Stigende udgifter til løn og materialer gør det svært for bygherrerne at regne nybyggeri hjem. De almene boligselskaber er allerede ramt, men også private investorers boligbyggeri kan komme under pres, skriver Berlingske.

Foto: PR

I sidste uge måtte den almene boligadministrator KAB opgive et byggeri af 15 seniorboliger i Ballerup, som man ellers havde fået tilladelse til at opføre: Tre ud af fem entreprenører opgav at byde, mens de to indkomne bud lå 30 pct. over maksimumbeløbet for alment byggeri.

Ifølge Berlingske er problemet med høje priser ikke isoleret til den almene sektor, selvom de ikke har samme formelle restriktioner på byggepriserne.

Adm. direktør Hans Bo Hyldig fra projektudvikleren FB Gruppen, der er i gang med at bebygge Grønttorvet i Valby, peger over for avisen på, at mens de almene boligselskaber foretager betingede køb af byggegrunde, så de blot kan levere dem tilbage, hvis der ikke kommer noget byggeri, har de private bygherrer typisk købt og betalt grunden i forvejen.

"Derfor er vi tvunget til at finde løsninger. Men vores dækningsbidrag bliver mindre," siger Hans Bo Hyldig til Berlingske.

Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, bekræfter over for avisen, at det er blevet sværere at være bygherre, så man er nødt til at gentænke udbudsstrategien og gå dialog med markedet om at lande på noget, der er acceptabelt prismæssigt.

Hos Dansk Byggeri opfordrer branchedirektør Thomas Uhd bygherrerne til at gå i dialog med byggevirksomhederne om, hvordan en opgave kan blive mere overkommelig samt at følge med i de løbende konjunkturanalyser, der siger noget om, hvor markedet er på vej hen.

Byggeriet boomer og presser priserne opad

FB Gruppen opruster med salgschef

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier