EjendomsWatch

Nye værktøjer skal gøre den almene boligsektor mere effektiv

SPARETIDER I DEN ALMENE: Et større fokus på digitalisering og teknologi skal hjælpe den almene boligsektor med at spare milliarder. Nyt initiativ skal sikre bedre kvalitet og lavere husleje for beboerne, lyder det fra Bygherreforeningen og foreningen Almennet.

Rolf Andersson, byggedirektør i KAB og formand for Bygherreforeningen. | Foto: PR / KAB

Den almene sektor skal frem mod 2020 effektivisere for 1,5 mia. kr. om året, men hvis det skal lykkes, må branchen fokusere mere på digitalisering. Sådan lyder det fra Bygherreforeningen og foreningen Almennet i en fælles pressemeddelelse.

De to organisationer har netop offentliggjort et nyt initiativ, hvor en række såkaldte "digitale frontløbere" skal inspirere andre til at anvende nye teknologiske løsninger i dagligdagen. Håbet er at sikre bedre kvalitet og lavere husleje for organisationernes beboere.

"En stor del af befolkningen lever deres liv i de almene boliger, og sektoren har hvert år udgifter som svarer til prisen på 9-10 supersygehuse. Vi har fx en kæmpe mulighed for i højere grad at sætte strøm til mange af vores aktiviteter. Kan vi ad den vej eksempelvis sikre lavere husleje eller bedre service, skal vi selvfølgelig gøre alt for at give området et løft. Det vil have stor værdi for beboerne," siger byggedirektør i KAB Rolf Andersson, der også er formand for både Almennet og Bygherreforeningen, i meddelelsen.

De digitale instrumenter kan ifølge Rolf Andersson hjælpe sektoren med at opsamle og bruge data mere systematisk gennem nye sociale medieplatforme, apps og forskellige former for robotteknologi.  

3D-værktøj skal sikre besparelser

I Rolf Anderssons egen organisation, KAB, lancerede man sidste år en testversion af et 3D-værktøj til at opmåle lejligheder. Det kan ifølge KAB give en præcis opgørelse af antal kvadratmeter og dermed et grundlag for udregning af behovet for fx maling i forbindelse med istandsættelse.

"Ved et eksempel blev en flytteregning på 13.793 kr. reduceret til 8.229 kr. En besparelse på 40 pct. 3D-værktøjet er efterfølgende testet flere forskellige steder, der alle har vist markante resultater med besparelse på mellem 15 og 40 pct.," lyder det i meddelelsen.

Det er ifølge Rolf Anderssons eksempler som disse, der skal inspirere andre boligorganisationer til at hoppe med på den digitale vogn.

”Ved at fremhæve de digitale frontløbere i branchen sikrer vi forhåbentligt et øget ledelsesmæssigt og strategisk fokus på området. Håbet er, at organisationerne hver især går i gang med at undersøge det digitale potentiale,” siger Rolf Andersson.

EjendomsWatch ser i disse dage nærmere på den effektiviseringopgave, som de almene boligorganisationer står over for.

Almene boligorganisationer skulle spare — 5 ud af 10 bruger flere penge 

Almene boligselskaber bruger penge — for at spare dem igen

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier