EjendomsWatch

Boligselskaber tog fejl om effekt af kontanthjælpsloft

Effekterne af regeringens kontanthjælpsloft har ikke været så voldsomme, som Boligselskabernes Landsforening (BL) forudsagde, siger formanden.

Palle Adamsen, direktør i Lejerbo og formand for Boligselskabernes Landsforening (BL). | Foto: PR / BL

"På glædelig vis har jeg taget fejl."

Sådan siger Palle Adamsen, direktør i Lejerbo og formand for Boligselskabernes Landsforening (BL), til Politiken tirsdag.

Anledningen er, at regeringens kontanthjælpsloft, der blev indført sidste år, ikke har sendt flere familier på gaden, sådan som BL og flere af organisationens medlemsorganisationer forudsagde, da loftet blev indført. Forudsigelser, som bl.a. DR viderebragte.

EjendomsWatch har for nylig omtalt, hvordan de almene organisationer KAB og Arbejdernes Andels Boligforening i Aarhus ikke har oplevet noget boom i antallet af udsættelser af lejere, der ikke kan betale deres husleje.

I de otte måneder, hvor de nye regler har været gældende, er der på baggrund af tal fra Domstolsstyrelsen registreret 48 færre udsættelser end i samme periode året før. I årets første fem måneder ligger antaller endvidere på samme niveau som sidste år, skriver Politiken.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) siger til avisen, at "det skrækscenarie, der blev malet op, ikke holdt vand, mens Palle Adamsen omvendt påpeger, at tallene intet siger om, hvad de enkelte familier har måttet give afkald på for at få råd til huslejen.

Boomende byggemarked forsinker vækstmålet hos KAB

Udgiften til administration stiger hos AAB i Aarhus

Boligselskaber udsender færre rykkere efter nyt kontanthjælpsloft 

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier