EjendomsWatch

Tidligere sygehus bliver til ny Aarhus-bydel

To arkitektfirmaer er valgt som rådgivere i den kommende proces med at udvikle centralt beliggende sygehus-grund til en ny bydel, hvor hver femte bolig skal være almen.

Da det gamle amtssygehus i Tage-Hansens Gade i 2015 blev solgt, var køberen højst overraskende Aarhus Kommune. Det betyder, at byen selv og ikke en ejendomsudvikler styrer områdets udvikling. | Foto: Ida Munch/Ritzau Foto

Tegnestuen Vandkunsten er udpeget af Aarhus Kommune som den foretrukne hovedrådgiver til opgaven med at udvikle Amtssygehuset til en ny bydel i den vestlige del af det centrale Aarhus. Sleth Arkitekter bliver tilbudt opgaven som underrådgiver, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Vi er nu kommet et skridt nærmere en endelig plan for omdannelsen af Amtssygehuset, men vi er ikke i mål endnu. Jeg glæder mig derfor til den kommende proces, hvor vi sammen skal skabe det bedste grundlag for at udvikle en ny mangfoldig, bæredygtig og børnevenlig bydel," siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, i en meddelelsen.

Grunden med det tidligere sygehus ligger på Tage-Hansens Gade Mellem Silkeborgvej og Viborgvej. Der er allerede kommet flere borgerhenvendelser vedrørende højden af byggeriet langs Viborgvej, og det er derfor besluttet, at karréerne her bliver maksimalt seks etager. Der er planer om, at bydelen skal huse ca. 2.500 beboere, hvor ca. 20 pct. af boligerne bliver almene.

Der er i forbindelse med det forberedende arbejde lagt vægt på at få skabt en sammenhængende bydel på amtssygehusgrunden. Et af de bærende elementer bliver flere og bedre vej- og gangforbindelser, hvilket bl.a. skal sikres ved at skabe en åbning gennem den centralt beliggende sengebygning.

De to forslag fra Sleth og Vandkunsten bliver nu bearbejdet til en samlet udviklingsplan. Første udkast til den endelige udviklingsplan forventes at ligge klar til efteråret, hvor aarhusianerne vil få mulighed for at kommentere planen, inden den bliver fremlagt til vedtagelse i byrådet.

Aarhus åbner op for højere byggeri

Aarhus-mægler melder om stigende aktivitet

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier